Foto van een Volvo BM 814Zaterdag nog beetje aan de hobby geweest.Ja de cultivator is 2 mtr te smal en ja er stond te veel zooi voor dit werk eigenlijk.

Volvo BM 814

+7
RVM
Foto van een Volvo BM 814

Zaterdag nog beetje aan de hobby geweest.
Ja de cultivator is 2 mtr te smal en ja er stond te veel zooi voor dit werk eigenlijk.

Reacties

+7
Rondeutz06
Maar het was evengoed een geslaagde zaterdag 🤣🤣👌👍
+1
RVM
@Rondeutz06 och het was maar een uurtje
+4
mklok
@RVM gaat om het plezier.
+3
RVM
@mklok zeker, maar ik combineer graag met het nuttige normaal. Dit was zomaar een keer op een stukje braakland wat laatst geklapt en gefreesd was. Maar dat was al langer geleden dan gedacht 😉
+4
Welten
Genieten 👍
+1
RVM
@Welten zeker!
+3
a3vandiejen
Schitterend, wat is hij toch mooi.
+2
RVM
@a3vandiejen dank je
+2
John k
Mooi spul !
+1
RVM
@John k die vind je niet gauw aan jouw kant van de plas, meestal 810 zonder hef ( COOP )
+1
John k
@RVM weet je, als je hier aan deze kant zit dan vindt je dat Europese spul weer mooi 😁
+1
RVM
@John k iets wat apart is, trekt altijd. CO-OP Implements heeft ze destijds geïmporteerd ( Volvo 650 / 800 / 810 ) zonder wielen, hef en cabine verscheept. Aan jouw kant van de plas werd de cabine met airco erop gebouwd en verzwaarde hydrauliek met meer opbrengst ivm opklapbare getrokken werktuigen. CO-OP importeerde toen ook Volvo Bm getrokken combines en Deutz 06 serie maar die heb je al genoeg in handen gehad.
+1
John k
@RVM yup, heb er eentje vlak bij de deur van de schuur staan (Deutz) waar he dagelijks meerdere keren langs loopt . Maar eens ergens anders verstoppen want anders ga ik ze nog mooi vinden ook.......😁
RVM
@John k klant van me heeft er nu pas 1 gekocht, dacht dat ie ook wel van jouw afkomstig was maar zie m niet tussen je foto’s staan. 13006 2wd met cabine en hef, dikke 5000u.
+1
Prachtig! Hebben jullie meerdere 814s? Gezien andere uitlaat en andere banden?
+2
RVM
@tractorquintentje 3 stuks samen met pa
+1
VolvoPowerT700
@RVM Deze is uiteraard ook weer zeer compleet, ook in de eerste lak? En welk bouwjaar is deze ivm zwarte stickers en gril?
+1
RVM
@VolvoPowerT700 1977, is eens overgespoten, toen zullen ze wel geen witte stickers gevonden hebben.
+3
Deutz-5006
Pracht trekker! Staat er hier in de buurt ook 1 die nog op het bedrijf gebruikt word en nog als nieuw er uit ziet, zeldzaam spul
+3
RVM
@Deutz-5006 ja die ken ik, mooi adres die er nog werk voor heeft. Dat zou ik ook wel willen. Die 814 hebben wij gevonden in Zweden en is via een plaatselijke handelaar in NL gekomen. Wij hebben toen van bijna dezelfde vrachtauto een andere gekocht uiteindelijk.
+2
Deutz-5006
@RVM aha. Mooi al heel wat jaar geleden dan, beide toen in goeie conditie dus. Er mee werken is t aller mooist idd.
+3
RVM
@Deutz-5006 herfst 2000. Zijn allebei in NL gekomen januari 2001. Trekkers hadden allebei rond de 8000u dacht ik, maar zijn wel wat tegengekomen en de man bij jouw in de buurt heeft m ook al eens door de midden gehad. Schoot uit de versnelling.
+2
Deutz-5006
@RVM oke idd al weer poosje terug. Oke ook al wel moeten werken dus.d voor t uiterlijk wel gezorgt, komen ze ook van de zelde eigenaar in zweden of dat nietHad idd wel eens begrepen dat die hem eind uit elkaar heeft gehad. Zie je vaak bij de grotere trekkers van een serie, werden niet gekocht om beetje mee te rommelen..
+2
RVM
@Deutz-5006 nee 300km uit elkaar in Zweden. Je verhaal is voor een deel waar. Waren toen 1 vd grootste trekkers op de markt. Verschil dat ze in Zweden bij akkerbouwers liepen en daar niet de uren gemaakt hebben en maar een paar chauffeurs. In NL en BE liepen ze bij loonwerkers en Jan en alleman erop. Zegt niet perse dan een geimporteerde beter is dan een trekker die hier verkocht is…
+3
wim van de brink
Prachtig mooi
John k
Ik heb absolutely geen idee wat Volvo trekkers waard zijn . Maar kan iemand mij een idee geven wat zoiets op dit moment zou moeten kosten?
roscho
Quote Reactie van @John k:
wat zoiets op dit moment zou moeten kosten

Zo'n 15 jaar geleden heb ik gekeken naar een 2654. Die moest toen 12.500 kosten. Maar ik denk dat je ze daar niet meer voor koopt.
Rond dezelfde tijd stond er een in Beltrum die helemaal piekfijn in orde was gemaakt. Die vroeg er toen bijna 40.000 voor.
RVM
@roscho 15 jaar geleden wilde niemand een 2654, maar alleen een 814. Ondertussen liggen ze denk ik net zo goed in de markt. Probleem is vaak de versleten tractrol of problemen de tandwielbak van de 4wd. Onderdelen wordt een probleem.
Mario-fransen
Toch eens tijd dat je een grotere cultivator Koopt! En dan kan jullie pa ook een keer de verf vd turbo af branden, heb hier nog wel een liter verf staan.😉
+1
RVM
@Mario-fransen kom jij poetsen nadien 😉. Een mooi transport klusje zou zeker goed zijn voor de trekker
Mario-fransen
@RVM wassen besteed ik altijd uit!😉 dus is niet zo’n probleem. Transport je hebt geen lucht anders kende ik nog wel een vrachtje.

(klik om te vergroten)

RVM
@Mario-fransen wa hedde toch een goei. Gin wonder deh tie altijd zo blinkt onder da afdakske als ik met de mtb voorbij kom zondag smorgens.
Mario-fransen
@RVM een goei…. De beste ( zit langs me) 😉 ohh ben jij dat op zondag in dat appepakje.
RVM
@Mario-fransen ja van die wagen wordt ie wel wakker 🥳
Mario-fransen
@RVM volgend jaar Duitsland mooi ritje. Zorg maar dat je er lucht op hebt, kan ie wat Bulldogs sleuren💪🏻
+1
RVM
@Mario-fransen ik zal het doorgeven aan m’n pa 😄
Gerrit GBo
Mooi werk!
+3
RVM
Nog een paar plaatjes

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
jwvanmeeteren
Super mooi!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 814 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!