Foto van een Vredo Doorzaaimachine. Bezig  met erg  verdroogde  grond  doorzaaien.  Met de vredo rogge als onderzaai/ dekvrucht en hierna met wiedeg en zaaibak  kruidenrijk  grasland  in maken en als

Vredo Doorzaaimachine

+4
Baltus_steyr
Foto van een Vredo Doorzaaimachine. Bezig met erg verdroogde grond doorzaaien.
Met de vredo rogge als onderzaai/ dekvrucht en hierna met wiedeg en zaaibak kruidenrijk grasland in maken en als laatste aanrollen met de cambridge rol. Even een probeersel, this maar 1.5 bunder maar wel erg droogte gevoelig grond naar al die jaren droogte...

Reacties

steyrlanzboy
Mooi
+1
Marcsteffens6265
Banden zijn wel mooi voor dit werk drukt weinig in zo.
+1
Baltus_steyr
@Marcsteffens6265 hier zit idd bijna geen profiel meer op, ideaal voor het gras. Andere trekker zit ahterop nog 30 tot 40 procent profiel op en voorop bijna glad. Ik vindt het ideaal op grasland. Int voorjaar met bemesten vind ik het ook ideaal!!!
Marcsteffens6265
@Baltus_steyr alleen beetje grip is soms ook wel makkelijk. Nieuwe banden vind ik ook alleen maar nadeel hebben hoor in het gras trekt gelijk de hele zode los.
+1
Baltus_steyr
@Marcsteffens6265 klopt, laatste paar jaar kunnen we goed merken dat we de kuil niet zo makkelijk meer opkomen waar het eerder altijd nog prima ging. Dan maar een keer drukken of touw ertussen. Ik spaar liever de zode, nieuwe banden ben ik absoluut geen voorstander van. Tenzij het van die gazonbanden zijn, maar die zijn nog wel behoorlijk prijzig rondom..!
huub
Waarom gerst en geen rogge?

Quote:
erg droogte gevoelig grond naar al die jaren droogte...

Dat zie je hier ook, hele stukken waar het gras gewoon dood gaat en alleen maar onkruid terug komt.
Baltus_steyr
@huub sorry er had rogge moeten staan 😅 . Ik wist eigenlijk niet goed wat ik met dit stukje aan moest, en tot het voorjaar wachten onkruid spuiten en gras doorzaaien leek me ook veel te laat. Dus nu maar op zon manier proberen!!
+1
Baltus_steyr

(klik om te vergroten)

Rogge staat er al mooi op. Het kruidenrijk begint ook al iets boven te komen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vredo Doorzaaimachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!