Op de bauma steeds meer grote oplegger fabrikanten die ook een (landbouw-)trekker versie van de kipper op de markt brengen. Deze TP22 van Schwarzmüller ziet er heel deftig uit! Prima techniek en afwe

Schwarzmüller onbekend/overig

+7
WaterDeutzer
Op de bauma steeds meer grote oplegger fabrikanten die ook een (landbouw-)trekker versie van de kipper op de markt brengen. Deze TP22 van Schwarzmüller ziet er heel deftig uit! Prima techniek en afwerking.

Reacties

+4
WaterDeutzer
Maar er waren ook onbekende merken (Zandt: what's in a name!) die heel want minder robuust voorkwamen.

(klik om te vergroten)

Zandt kipper
+2
Jotke
Mooi hoor!

Ook bij Deere geweest en daar info gevonden over hun verdere plannen voor introductie op de Europese markt?

Ze hebben als ik de maquette van de Wirtgen stand zag 2 grazers en 2 shovels staan. Die laatste leek mij een hint voor introductie van de shovels op de Europese markt. Hebben er ook motoren van Deere Power Systems staan zag ik.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Jotke:
Ook bij Deere geweest

Ja, toevallig wel.😉 Heb gister een aanbieding gehad voor groter aantal Tier2 motoren. Daar heeft Deere nog een ruim aanbod in. Maar ik denk dat je de Electropack bedoelt? Of doel je op de machinestand, daar ben ik niet geweest.
+1
Jotke
Quote Reactie van @WaterDeutzer:
Of doel je op de machinestand, daar ben ik niet geweest.

Bedoelde eigenlijk vooral de machinestand ja maar dacht die motoren zullen daar wel binnen gestaan hebben maar die stonden elders in een hal?

Weet jij zo of Deere er voorheen ook met motoren stond of dat dat pas sinds ze in 2019 met de bouwmachines zijn gekomen deelnemer van de Bauma zijn geworden?

Zal wel een gigantische beurs zijn! Is dit nog groter dan Agritechnica? Of staat het gewoon dichter op Ellen dat het daardoor groter lijkt?
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Jotke:
in 2019 met de bouwmachines zijn gekomen

John Deere shovels waren in jaren '70 al populair bij loonwerkers. Hoewel ze soms wel geheel in de hens vlogen.😅 JDPS (John Deere Power Systems) bestaat ook al vele jaren. Maar met bouwmachines zijn ze lange tijd weggeweest uit Europa en al weer een aantal jaren terug.
+1
Jotke
Quote Reactie van @WaterDeutzer:
Maar met bouwmachines zijn ze lange tijd weggeweest uit Europa en al weer een aantal jaren terug.

Ja ik weet het. Vooralsnog helaas alleen de grazers. Ze hadden het er toen over dat de dumpers ook kwamen maar voor alsnog zijn het volgens mij alleen de graders. Langzaamaan gaat het complete gamma deze kant op komen maar vind het persoonlijk wel heeeeeeeeeel langzaam gaan. Dacht die shovels zullen wel op de Bauma staan als introductie in Europa maar kan er nu op de 5e Bauma dag nog niks over vinden...
+1
Jotke
@WaterDeutzer

Ze staan nu wel in Engels, Duits en Frans op de site, net als de graders dus ik verwacht dat dit de introductie is en over een half jaartje ofzo ze ook bij Wirtgen NL te verkrijgen zijn( en dan hopelijk volgend jaar op de TKD, als de gemeente Almere dit keer wel meewerkt en er eindelijk weer een TKD kan plaatsvinden).

deere.com/en/campaigns/…
+1
caseboy
@Jotke wordt de constructielijn van John Deere alleen via Wirtgen verkrijgbaar in Nederland of gaan ze het ook via de JD landbouw dealers aanbieden?
+1
Jan mf6465
@caseboy
Waarschijnlijk alleen via wirtgen. Dat is juist de reden waarom ze wirtgen overgenomen hadden. Om in de wegenbouwwereld terug terecht te komen.
+2
Jotke
@caseboy

Ik gok het grote spul alleen via Wirtgen zoals @Jan mf6465 zegt. Zou me niet verbazen als ze het kleine spul uiteindelijk wel ook via de landbouwdealers gaan verkopen. Alleen dat kleine is deels Hitachi en deels Liebherr en tegenwoordig ook Wacker Neuson in sommige markten. Dus hoe ze dat kwa contracten geregeld hebben of gaan regelen is de vraag. Het zou wel moeten kunnen want Giant's heb je ook in Kubota en zo zijn er meer merken die machines van een ander onder hun naam verkopen op dezelfde markt maarja, dat ligt aan de contracten.

Voor de grote zijn ze nu naart schijnt inmiddels volledig onafhankelijk en hebben ze alles in eigen hand genomen. Joint Venture met Hitachi is na meer dan 30 jaar beëindigd en de gezamenlijke fabrieken zijn door Deere volledig overgenomen. Met Liebherr schijnt de samenwerking ook afgelopen te zijn, ook de Bulldozers schijnen beide volledig in eigen hand genomen hebben.

Ik had persoonlijk verwacht dat er nu meer machines op de Europese markt geïntroduceerd zouden worden.

Het zou mij niet verbazen als Deere binnen een aantal jaren de Wacker Neuson group ook inlijft. En dan huidige merken behouden maar ook in de Deere kleuren wereldwijd verkopen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schwarzmüller onbekend/overig ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!