Foto van een vrachtwagen Western Star. 1 van de 2 vrachtwagens voor graan transport. Gaat ongeveer 15 ton in een vracht.

vrachtwagen Western Star

+1
rick-mandersloot
Foto van een vrachtwagen Western Star. 1 van de 2 vrachtwagens voor graan transport. Gaat ongeveer 15 ton in een vracht.

Reacties

John k
Trucks zijn van jezelf?
rick-mandersloot
@John k ja klopt. Kon ik voor een redelijke prijs overnemen van de vorige farmer. Is erg makkelijk om er 2 te hebben.
John k
@rick-mandersloot hoe heet de buurt waar je nu zit? Dan zal ik eens op de map kijken waar je je vermaakt 😃
rick-mandersloot
@John k Ashville manitoba. Beetje ruiger landschap dan bij jullie. Hoe gaat het daar tussen alle Nederlanders?
+1
John k
@rick-mandersloot niks verandert hier, beetje te droog geweest afgelopen jaar, maar toch voldoende voer. Verder vliegen de dagen voorbij......niet heel veel tijd voor de hobby maar dat zal zolang ik koeien melknvoor een ander wel niet veel veranderen 😃
+1
cb6520
@John k als je koeien melkt voor jezelf heb je dan meer tijd?😅
Deutz 8006spezial
@cb6520 dat valt in de regel ook altijd tegen😅
Fendt926Driver
@rick-mandersloot hoe snel heeft zo een vijzel een 15 ton graan in die silo?
En kun je daar gerust bij weg lopen
Dus met de lege truck naar het land terwijl de volle langzaam leeg loopt??
+1
Maikel MF
@Fendt926Driver afhankelijk hoe groot de vijzel is, toen ik daar nog ergens rondliep vulde wij de maïssilo iedere 10 dagen met 40 a 45 ton en hadden we ongeveer 60 a 75 min voor nodig Incl opzetten van de vijzel. Weglopen deden we nooit verder dan 30 m want hij kan ook wel eens vastlopen als er teveel kwam.
+1
rick-mandersloot
@Fendt926Driver het kost ongeveer 5-10 minuten. Afhankelijk van wat je aan het lossen bent. Weg lopen kan je een hoop schep werk opleveren...
Massey 2705
Mooi plaatje.... heb je ook aeration in the bins? In mijn akkerbouw ervaring ging het mis. Te druk in de stal , en nooit meer aan de canola gedacht....! De rest kan je wel raden...🤦
rick-mandersloot
@Massey 2705 zo goed als alle bins hebben een fan. Dat was een dure les toen. Geen grapje als er bin vol koolzaad warm wordt..
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Massey 2705:
Te druk in de stal , en nooit meer aan de canola gedacht....! De rest kan je wel raden..

Snel opgevoerd aan je beesten?
Of kan dat dan ook al niet meer
+2
Massey 2705
@Fendt926Driver koolzaad dat broeit en beschimmeld is ,word op gehaald . Daarna word de plantaardige olie er uit geperst , en dat gaat weer als veevoer.
Maar je krijgt natuurlijk maar een schijntje uit betaald....! Laten zitten in de silo , en zelf verder weer afkoelen en drogen was voor mij geen optie. Het was een duur grapje , wat me veel leer geld gekost heeft...😉😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de vrachtwagen Western Star ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!