Kverneland iplough op demo. Na heel wat stellen en prutsen met de gps en heel wat hectares verder begint het resultaat wel aardig goed te lukken.

John Deere 6155R

+2
agrotronfan
Kverneland iplough op demo. Na heel wat stellen en prutsen met de gps en heel wat hectares verder begint het resultaat wel aardig goed te lukken.

Reacties

+3
agrotronfan
Resultaat van het ploegen

(klik om te vergroten)

2850Johndeere6R
Ziet er netjes uit👌 mooie combinatie om mee te werken 💪🏼💪🏼
+2
agrotronfan
@2850Johndeere6R geef mij maar een ouderwetse ploeg met spindels en een goede ploegbesturing werkt toch heel wat makkelijker. Ik vind isobus op een ploeg weinig meerwaarde geven.
2850Johndeere6R
@agrotronfan Geen idee ik heb ooit 1x met een stoppelploeg gereden maar dat is al jaren terug. Verder kwa afstellen enzo heb ik er geen verstand van 😅 dus als jij dat zegt dan zal het zo zijn.😉 Kwa oog op de combinatie is het een mooi spulletje 👌 en kwa ploegbeeld heb ik heel wat percelen er slechter bij zien liggen
+1
agrotronfan
@2850Johndeere6R qua ploegbeeld doet deze ploeg het aardig goed alleen kost het best wel moeite door de vele instellingen om het eerst goed te krijgen. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar de kverneland EG ploeg dan heb je spindels en maak je het net wat makkelijker. En voordeel daarvan is dat met vreemd personeel niet zo snel de ploeg versteld wordt. Maar qua combinatie loopt het zo heel mooi gaat eigenlijk boven verwachting een 5 schaar achter de 6155r
mdoornekamp
Gaat mooi zo. Kun je ploeg goed tillen met deze trekker? Is wel een zwaar wiel achterop. Als je de topstang strak hebt staan, mag er nog wel wat extra gewicht voorop. Ik rij met 1600 kg met de 5 schaar
agrotronfan
@mdoornekamp gaat boven verwachting met tillen wel hefstang in voorste gat gezet. Klopt wiel is zwaar daar moet nog wel een andere op want met deze profiel loopt die elke keer vol. Wiel is zo groot omdat je over de weg de ploeg op het wiel laat laten dat werkt echt super en scheelt heel veel gewicht op je achterwielen. Maar ben het wel met je eens ik vind het gewicht ook net te licht dus ik verwacht dat we straks wel iets meer voorop gaan doen heb nog een gewicht van 1700kg dus als het natter wordt moet die maar voorop.
mdoornekamp
@agrotronfan blijft deze ploeg of wordt het toch een Lemken
agrotronfan
@mdoornekamp het is nog niet helemaal rond maar hoe het eruitziet blijft die. Paar kleine puntjes aan de ploeg maar daar gaan we wel uitkomen verwacht ik. Nu die goed loopt en ik achter de servicepin kan komen om de instellingen goed te krijgen bevalt het mij erg goed. Volgende stap wordt een nieuwere trekker bij deze kan je de isobus functies alleen nog maar op het scherm bedienen en helaas niet met de knopjes op kruishendel van de hydrauliek of als je commandpro hebt met de knoppen in de rijhendel.
mdoornekamp
@agrotronfan
Quote:
isobus

Hebben jullie nu al een John Deere met command pro dan? Daar is het wel mogelijk. Opraapwagen kun je daar ook mee bedienen via Isobus
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @agrotronfan:
Volgende stap wordt een nieuwere trekker bij deze kan je de isobus functies alleen nog maar op het scherm bedienen

Maar is het beeld van de jd wel te delen dat je de functies van de trekker en ploeg tegelijk kunt instellen?
Loonwerker hier besteld bij de werktuigen een extra isobus scherm bij.
Zodat de trekker functies ook steeds oproepbaar blijven op het trekker scherm gedeeld met de externe camera op de tank.
Anders moet je in 3 of 4 opdelen en wordt het onleesbaar
+1
agrotronfan
@Fendt926Driver je moet wel van tabbladen swipen bij jd maar ik heb ook vaak een tweede scherm in de cabine hangen dan staan mijn trekker instellingen op de tweede scherm bij de cabine stijl en de ploeg hou ik in de scherm op de armleuning
Fendt926Driver
Quote Reactie van @agrotronfan:
Nu die goed loopt en ik achter de servicepin kan komen om de instellingen goed te krijgen bevalt het mij erg goed.

Kun jij zelf de isobus volgordes en kleppen zelf instellen en veranderen en samenstellen??
agrotronfan
@Fendt926Driver dat weet ik niet precies ik had de servicepin nodig om de schaarbreedte te kunnen veranderen want als ik naar achteren ploegde reed ik op 0 cm en ging ik naar voren zat ik minimaal 20cm naast de lijn dus door de schaar breedte wat te veranderen kan ik nu beide kanten op rond de 0cm ploegen. Maar denk dat je volgorde niet zomaar kan veranderen want je hebt met wentelen wel echt een vaste volgorde nodig.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @agrotronfan:
Maar denk dat je volgorde niet zomaar kan veranderen want je hebt met wentelen wel echt een vaste volgorde nodig.

Ben met mijn giertank op isobus bezig met het toevoegen van menu s.
Bemesten en zuigen zit onder een sneltoets.
Dat blijft ook zo.
Maar een extra toets (heb er 8 vrij over) om bijvoorbeeld overpompen of ketsplaat water rijden mochten ook met 1 toets druk de kleppen voor goed gaan staan.
+1
PieterA
M'n buurman heeft ook zo'n zelfde ploeg. Dat gaat ook goed met de JD 7430

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6155R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!