Meilof (Smilde) × op de foto met een Kubota M7153 met Bredal kalkstrooier. Als zoiets achter je parkeert moet daar even een foto van gemaakt worden. Meilof had vroeger ook Same nu hebben ze een paar

Kubota M7153

+9
Fast Eddy
Meilof (Smilde) × op de foto met een Kubota M7153 met Bredal kalkstrooier. Als zoiets achter je parkeert moet daar even een foto van gemaakt worden.
Meilof had vroeger ook Same nu hebben ze een paar van deze oranje trekkers. Aangezien ze er ook dealer van zijn geen moeilijke keuze.
+1
walker1
Quote Reactie van @Fast Eddy:
nu hebben ze een paar van deze oranje trekkers. Aangezien ze er ook dealer van zijn geen moeilijke keuze.

Het is ook niet bepaald goede reclame als je Kubota dealer bent en de loonwerk tak vervolgen met andere merken rijd.
+1
catfan55
@walker1 laten we wel eerlijk zijn, kubota heeft weinig trekkers in het segment / PK klasse van de “moderne loonwerker” (lees Meilhof)

Kijk eens naar het wagen park van Meilhof: T7.250, T7.270’s T7.315HD, Fendt 900 serie.

Ze hebben er 2 lopen (geloof ik?) het is qua formaat een mooie vervanger van de TM serie in meilhof’s geval en dat hebben ze ook gedaan.
+2
walker1
@catfan55 Ik begrijp zeker dat niet het hele trekker park Kubota is, maar evengoed heeft bijna elke loonwerker ook wel wat lichtere trekkers, beetje afhankelijk van wat voor werkzaamheden ze allemaal doen en hun klantenkring. Als ik op de Kubota website kijk is de zwaarste Kubota 170 pk, Genoeg werkzaamheden wat met 170 pk prima kan.
+2
catfan55
@walker1 en waar de dealer, loonbedrijf Meilhof in dit geval, deze trekker kan inzetten op hun loonbedrijf doen ze dat ook. Maar het overgrote deel van hun trekkers zitten er boven in vermogen en hebben daarom, vooral, andere merken lopen op het loonbedrijf.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @catfan55:
kubota heeft weinig trekkers in het segment / PK klasse van de “moderne loonwerker”

Kubota is op relatief korte periode met steeds zwaardere trekkers op de markt gekomen. Dat zal in de toekomst ongetwijfeld doorgaan in hogere vermogens. Japanners doen altijd alles berekend en voorzichtig.

Reacties

+9
Fast Eddy
Uit een iets andere hoek.

(klik om te vergroten)

+10
WaterDeutzer
Ik hoor links en rechts dat het betrouwbare trekkers zijn. Vind ze ook mooi, maar kan nog beter als de wielen grijs worden.
+5
Fast Eddy
@WaterDeutzer

De motor is van Kubota en de transmissie en achterbrug zijn van ZF. De hardware is goed.
+4
catfan55
@Fast Eddy de hardware van JCB fastrac is ook 100 punten, maar het blijven waardeloze trekkers 😂
+2
JD 6110
@WaterDeutzer hier rijd er een zwarte rond met grijs en zwarte velgen 😜
+2
WaterDeutzer
@JD 6110 Dat ziet er strak uit!
+7
mklok
@WaterDeutzer Kubota is altijd goed geweest in kleine machines , is wennen met dat grote spul maar ook dit is gewoon kwaliteit.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @mklok:
is wennen met dat grote spul

Rij jij er zelf ook mee?
+2
mklok
@WaterDeutzer nee dat niet , maar veel met mini kranen en mini tractoren gereden. Die Japanners weten wel wat ze doen. In Europa staat een fabriek die voor citroen , Opel, Peugeot en Toyota busjes maken. De Japanners hebben voor Toyota daar eigen mensen lopen voor de kwaliteit , dat zegt wel wat.
+5
DualPower
Het zijn complete trekkers en simpel te bedienen. Het is net als met Japanse auto's; de afwerking is wat eenvoudig maar je mist niks en de kwaliteit is dik in orde. En ze worden ook steeds mooier, ook de kleinere series. Ze zijn alleen wel erg oranje...met grijze velgen vind ik ze een stuk mooier.
+4
Towaberg
Als de jappen iets maken is het meestal heel goed 👌
+2
Fast Eddy
@Towaberg

Helemaal mee eens. Daarom rij ik ook Honda auto`s.
+2
assink
Was het niet zo dat die kubota's ook vrij dorstig bleken te zijn?
Op zich houd ik ook wel van japans spul, hebben een mitsubishi WS200A shovel. Is ook allemaal degelijke techniek.
Hoewel ik gisteravond elektrisch iets had, en toen de shovel niet meer uit wou, vanwege de elektrische stopper 😅
WaterDeutzer
Quote Reactie van @assink:
toen de shovel niet meer uit wou

Beter dan als ie niet meer aan wil.🙉
+1
assink
@WaterDeutzer
Nou heb toch wel ff zitten zoeken naar de klep op de brandstofpomp. Die zat mooi verstopt helemaal onderin de motor. De lucht toevoer dicht zetten wou ook al niet. Dus de shovel heeft wel bijna een uur stationair staan draaien voor m'n gevoel 😂
WaterDeutzer
Quote Reactie van @assink:
Nou heb toch wel ff zitten zoeken

Accu los en daarna indien nodig stekkertje dynamo eruit. Stilte....
assink
@WaterDeutzer
Idd,, met de accu afgekoppeld ging ie vrolijk door. Dynamo afkoppelen heb ik zo snel niet aan gedacht, weet niet of de spoel die de kraan bedient normaal de kraan open trekt, en als de stroom eraf gaat dat ding onder veerkracht automatisch dicht zit.
Zo zal het wel zitten verwacht ik ja.. Een soort van NC contact.
WaterDeutzer
@assink Bij loskoppelen accu kan de dynamo nog ff doorwerken en de boel op spanning laten. Stekkertje met D+ los, dan is alles plat en stopt het inspuiten alsnog.
+3
bartjuh
T voordeel voor meilof is dat de werknemers allemaal op tijd bij 't werk komen. Ze willen allemaal de collega's voor zijn om niet op de nieuwmoodse Same te hoeven rijden...
+1
catfan55
@bartjuh haha ja dat heb ik ook gehoord ja 😂 een oud collega van mij heeft een poos bij Meilhof gewerkt maar die liepen nog niet zo warm voor deze trekker
+1
walker1
Quote Reactie van @bartjuh:
nieuwmoodse Same

Wat mankeert daar dan aan? Is toch bijna hetzelfde als Deutz Fahr?
bartjuh
@walker1 met een Same is denk ik minder mis dan zo'n kutbota. Heb ook eens een dag op zon ding mogen rijden... Helemaal niks...
walker1
@bartjuh Maar waarom begin je dan over een Same te zeuren?
catfan55
@walker1 hij maakt de vergelijking omdat Loonbedrijf Meilhof vroeger veel Same trekkers had
+2
bartjuh
@walker1 zelfde kleur...
En omdat meilof vroeger Same reed. Toen ik jaren geleden dit ding daar zag staan op een opendag zei ik ook tegen de meilofjes dat ze de Same netjes opgeknapt hadden... Vonden ze stiekum nie zo grapig. Kunnen eigenlijk net zo slecht tegen grapjes als jij.. 🤔
+1
walker1
@bartjuh Gelukkig hebben ze bij Meilof ook Fendt trekkers, oh nee, daar zeik je ook al op....

Verder ken ik het bedrijf Meilof vooral van de mestwagens, wat ze verder allemaal aan materiaal hebben weet ik niet, ook nooit geweten dat ze Same trekkers gehad hebben, dus daarom begreep ik ook niet wat jij precies met die opmerking bedoelde.
Als ik op hun website kijken hebben ze nu voornamelijk New Holland?
+1
Fast Eddy
@walker1

Ze zijn ook een tijdje sub dealer van New Holland geweest nadat het mechanisatiebedrijf uit het dorp ermee stopte. Nu hebben ze dacht ik alleen nog maar Kubota.
+1
walker1
Quote Reactie van @bartjuh:
T voordeel voor meilof is dat de werknemers allemaal op tijd bij 't werk komen. Ze willen allemaal de collega's voor zijn om niet op de nieuwmoodse Same te hoeven rijden...

Dus als je wel graag met de Kubota's rijd, kan je 's ochtends wat langer blijven liggen 😄
+1
RolandK
Ze hebben er inmiddels best wat verkocht in de buurt ! rijd er 1 met 'normale' zwaailampen achter op de cabine word het ook al weer een hele andere trekker van !

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota M7153 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!