Tulpenland frezen met de 720, hier samen met de planter net begonnen op een nieuw perceel. Foto van begin dit seizoen

Fendt 720

bart99
Tulpenland frezen met de 720, hier samen met de planter net begonnen op een nieuw perceel. Foto van begin dit seizoen

Reacties

fendt818vario
Mooie materialen! Vrij nieuwe machines zie ik. Wat zijn jullie ervaringen met de AVR frees?
bart99
@fendt818vario Ja fijne combi! De planter is van de klant. Goeie frees die AVR, levert mooi werk en trekker heeft er goed werk aan haha. Ze hebben ook een 4.5m versie, daar staat een 900 voor. Die draait eigenlijk vast bij een grote opdrachtgever waar die het hele seizoen bijna draait. Wat voor frees hebben jullie?
fendt818vario
Wij hebben een struik frees maar daar zijn de haken aan vervanging toe. Wij zijn aan het oriënteren voor een nieuwere frees van het merk Struik of AVR waarvan je de kappen schoon kan drukken tegen het gebid. Zal de AVR lichter draaien of heeft de Fendt 820 daar flink werk aan? Ik weet zo ongeveer waar deze foto genomen is want deze teler heeft meer grond in dat gebied. Wij zitten er niet ver vandaan.
+1
Mauritsdb
@fendt818vario Hoe veel vermogen de frees vraagt is afhankelijk van de rotordiameter, aantal tanden en vooral ook de omtreksnelheid. Bij de avr Ge-force of multiforce kun je veel haken kopen met 750 mm rotordiameter. Die kun je dus langzamer laten draaien met dezelfde hapgrootte en verkruimeling als een frees met minder haken. Dan vraagt ie dus minder vermogen. Je kunt ook snelle vertanding monteren of een schakelbak en zo toerental verhogen voor meer verkruimeling alleen dan heeft een 250pk trekker niet veel praatjes meer voor een 3m frees.
+1
bart99
@fendt818vario Hier staat “normaal” ook de 820 voor, die is wel een beetje geholpen maar die kan hem goed baas. Meer sfeer en beleving dan met deze trekker 😎 Een Struik heb ik geen ervaring mee, dus kan je niet vertellen of die AVR lichter draait

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 720 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!