Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special met reco. 1ste perceel mest 2022. Seizoen 2023 mag een kopie worden👍

Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special

+3
Deutz 8006spezial
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special met reco. 1ste perceel mest 2022. Seizoen 2023 mag een kopie worden👍
PieterA
@Deutz 8006spezial eerste perceel. Hier zijn de laatste percelen al gedaan.
Deutz 8006spezial
@PieterA tot hoelang mag je bemesten in belgie?

Hebben zelf opslag tot half april, dus zodra er een langere droge periode inzit vanaf 16 februari beginnen wij rustig te bemesten
+1
BEboer
@Deutz 8006spezial wij mogen van 16 feb tot 14 aug bemesten op grasland op akkerland tot eind aug mits er groenbemester komt. Volgend jaar is er sprake tot eind juli... Daarom gaan we nu investeren in nieuwe folie bassin voor mest. Vind het ook zo'n zonde om de mest te dumpen laatste dag vh seizoen om opslag genoeg te hebben.
Deutz 8006spezial
@BEboer dat is toch wel kort zat. Bij normale jaren hebben wij eind juli het spul ook allemaal wel leeg. Alleen voor de weide hoeken rijden we dan nog wat mest verdund met water weg.

Maar met een seizoen als 2021 werd het voor ons nog een hele issue om voor eind augustus alles leeg te hebben.

Hier 3 jaar terug geïnvesteerd in extra opslag, huurden altijd ergens in de buurt maar heb je veel werk van (transport, tijd, kosten). Nu mestzak van alligator erbij, zijn we zeer tevreden over
BEboer
@Deutz 8006spezial wij hebben net genoeg opslag zeker mochten we dat schuim nt hebben maar ook wij moeten verpompen naar allerhande putjes (oude vleesvarkens stal mestzak van 500m3 en al dat verpompen kost me ook jaarlijks 1000euro). Op de nieuwe opslag krijg ik 40%jongerensteun waardoor dit op 20jaar ook nt veel meer als die 1000 euro gaat kosten en veel werkgemak.
Deutz 8006spezial
@BEboer wij hadden precies hetzelfde verhaal. Het pompen werd ook elk jaar duurder, en de opslag lag buiten de route, dus veel extra onnodige afstand rijden. Helaas bij ons geen subsidie, maar door omstandigheden er voor gekozen om bij huis extra opslag aan te leggen. Ook is dit voor het verwaarden van eigen mest veel beter. Je hoeft nu niet meer persee tot het einde van het seizoen om te knoeien en in september/oktober een grote vracht gras op stam te hebben waar je niet meer bij kan vanwege de draagkracht. + veengrond heeft in het najaar van zich zelf al een gigantisch stikstofleverend vermogen, gooi daar nog een klap drijfmest bij dan zit je ureum zomaar hoog zonder mais .
+1
BEboer
@Deutz 8006spezial hier net van hetzelfde gedacht. Ook wij moeten wat mest afvoeren en zo kan je op de "goedkoopste" tijd van het jaar de mest afzetten.

Reacties

+2
leonardvdm
💪💪
+4
a3vandiejen
Prachtige foto.
+8
JoranK
Geef mij maar weer een jaar zoals 2021. Toen leverde het bemesten tenminste wat gras op 😁
Deutz 8006spezial
@JoranK hier op zijn tijd een buitje gehad, viel allemaal niet tegen. Al werd augustus wel richting de te droge kant
+4
Rondeutz06
Mooie foto, een slootkant geeft toch altijd een mooi effect........en als er dan nog een Deutz op staat is het plaatje compleet 😁
PieterA
@Deutz 8006spezial Ik weet het ook niet. Ik woon dan wel een stuk zuidelijker dan jou; maar het is nog steeds Nederland.
+1
casejxu
@PieterA @Deutz 8006spezial meer een vraag voor bijv @BEboer
+1
Deutz 8006spezial
@PieterA aa mijn excuses, ik volg niet altijd alles. Maar had ergens in mijn gedachten dat je een Belgisch bedrijf had. 😉
+1
PieterA
@Deutz 8006spezial Bedankt voor het compliment 😀.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron TTV 620 Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!