Foto van een Mc-Cormick D 432 bij de laatste cilinder is die bij de uitlaatklep aardig ingevreten, zuiger die er onder zit is ook goed vettig, zou dit nog te redden zijn?

Mc-Cormick D 432

+1
brauheist
Foto van een Mc-Cormick D 432 bij de laatste cilinder is die bij de uitlaatklep aardig ingevreten, zuiger die er onder zit is ook goed vettig, zou dit nog te redden zijn?
+1
Klein Rot
@brauheist
Alle kleppen demonteren dan pas kan je zien of ze nog afgedicht hebben, zittingen, kleppen en klepgeleiders kan je vervangen en opnieuw inscheuren. Dan tevens de kop vlakken.
brauheist
@Klein Rot ik ben er maar vanuit gegaan omdat die niet normaal rookte uit de uitlaat

Reacties

brauheist
Aanvulling

(klik om te vergroten)

Het is lastig te zien maar het is overduidelijk dat die nu niet afdicht
Towaberg
Geen idee, misschien zullen ervaringsdeskundigen het antwoord wel geven 😉
brauheist
@Towaberg wie weet, wellicht dat dit de reden is dat die ooit in de hoek gezet is
JD3010
@brauheist Ik ga met zoiets naar een specialist. Ik denk dat er wel nieuw zittingen in te zetten zijn. Maar wat is je het waard.
brauheist
@JD3010 als een nieuwe kop goedkoper is is die keuze snel gemaakt natuurlijk, de specialist waar die heen gaat zit een beetje ver weg
JD3010
@brauheist Zolang de kop maar niet gescheurd is, is die vaak wel weer te repareren. Ik heb de specialist niet zo verweg zitten . 😉
Hoe gehecht ben je eraan?
+1
brauheist
@JD3010 de specialist zit ver weg omdat deze ook de pomp kon reviseren en de verstuivers weer kan afstellen, ben erbij gekomen via een vriend die voor de kost motors reviseerd
JD3010
@brauheist Het is wel makkelijk om zo je adressen te hebben. 😉
brauheist
@JD3010 precies, had her en der al geinformeerd maar niemand durfde zich aan de pomp te wagen, dus nu mooi alles onder 1 dak
JD3010
@brauheist Is de pomp dan slecht?
brauheist
@JD3010 de diesel loopt terug, na lang stil staan moet ik eigenlijk ontluchten.
Vond het sws geen overbodige luxe om even te laten nakijken na 20 jaar in een hoek te hebben gestaan
+1
Huuuuub
Kop naar revisiebedrijf doen, kan je van de foto's niks van zeggen, en een nieuwe kop vind je niet, alleen een gebruikte en dan weet je ook niet wat je hebt.

Wij kunnen de hele spullen ook voor je reviseren als je wilt, pompen doen wij ook.
+1
brauheist
@Huuuuub ik zou er is aan denken als de andere specialist er niks mee kan
brauheist
@Huuuuub waar die nu ligt zeggen ze dat die lekt in de voorkamer en er maar beter mee op kan houden met deze kop, hij wil het wel proberen, geen garantie kost veel geld enzo.
Heb wat slopers uit Duitsland gesproken zeggen lassen en uitfrezen, klinkt dit als iets wat ze bij jullie kunnen maken of?
Huuuuub
@brauheist
Wij hebben ze wel eens gehad dat ze gescheurd waren. Maar volgens mij hebben we zelfs nog een van een 4 cilinder liggen.
Ik ga morgen voor je kijken.
brauheist
@Huuuuub oke kijk aan, even kijken want die van een 436 en 439 zijn anders dacht ik, anders even de mogelijkheden bespreken of jullie er iets mee kunnen, een andere aankomen valt ook nog niet mee
Huuuuub
@brauheist Ik ga morgen voor je kijken of we hem nog hebben, en dan vergelijken we met jouw cilinderkop.
Lassen aan de jouwe hoef je niet aan te denken, dat gaat niks worden. Ik heb helaas nog nooit iemand gevonden wat zoiets betrouwbaar kan maken.
Zit er een scheur van het waterkanaal naar de voorkamer?
brauheist
@Huuuuub ik denk dat die ingevreten is, het is ook lastig omdat iemand anders het voor mij geregeld heeft dat die daar ligt, zoals die vanmorgen zei lekt die in de voorkamer en kon ik beter opzoek naar een ander, hoe die duitsers er dan bij komen aan te lassen weet ik niet
brauheist
Helaas is de kop niet meer te redden, binnenin is die ook verrot, lekte ook in de voorkamer.
Iemand suggesties waar ik een nieuwe zou kunnen krijgen?
JD3010
@brauheist Ik heb nog wel een 2 cilinder. 😁
brauheist
@JD3010 als je er 2 had had ik ze langs elkaar kunnen zetten
JD3010
@brauheist Ik heb ook nog een groene.😀
+1
brauheist
@JD3010 moet er wel op vooruit gaan he

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 432 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!