Foto van een Güttler Greenmaster.De proef is geslaagd met een mini trekker nieuwe wilde flora zaaien. Nu nog wat kleine aanpassingen i.v.m. gewicht. Aankomend voorjaar hebben we ook een demo combi be

Wilde flora zaaien met Güttler Green manager

+1
TomH
Foto van een Güttler Greenmaster.

De proef is geslaagd met een mini trekker nieuwe wilde flora zaaien. Nu nog wat kleine aanpassingen i.v.m. gewicht. Aankomend voorjaar hebben we ook een demo combi beschikbaar van 1.20 en 1.50m

Reacties

Fast Eddy
Daar kan je ook wel mee doorzaaien zo te zien. Hoe wordt de zaaimachine bedient/aangestuurd?
+2
TomH
@Fast Eddy klopt. Multi inzetbaar. Deze word doormiddel van een schakelaar in geschakeld. Er komt er op met stappenwiel.
+1
CoenNijenhuis
@TomH Zitten er verschillende zaaiassen bij voor verschillende zaadmengsels?
+2
TomH
@CoenNijenhuis Ja werkt met verschillende assen. Zijn simpel zonder gereedschap te wisselen. Deze gaat naar Van Mourik, jou denk ik niet onbekend.
+1
CoenNijenhuis
@TomH Die ken ik wel inderdaad., zou je voor gazon e.d. Niet wat fijnere tanden willen monteren zoals op bijvoorbeeld een Einböck of gaat dit goed?
+2
TomH
@CoenNijenhuis Wij zijn van mening van niet. Wij vinden dat je anders geen goed zaaibed maakt. De machines zijn ook nog uit te rusten met een extra ripperboard. Daar zit nog een extra rij tanden in. We hebben de machine in gezet naast een vredo doorzaaier en hebben geen verschil gezien in het resultaat. Al lijkt het in het begin het werk van de Güttler ruwer omdat deze geen gladde rol heeft.

(klik om te vergroten)

+1
CoenNijenhuis
@TomH bedankt voor je antwoord, daar kan ik wat mee.👍🏻
Bonald
@TomH Wij hebben een proef perceel doorgezaaid met een Vredo en Gutller van 180cm werkbreedte maar dan komt het gras wat je met de Vredo zaait veel sneller op!
TomH
@Bonald Daar zou maar zo verschil in kunnen zitten. Dit ligt ook veel aan de omstandigheden bij het zaaien. Zo hebben ze beide hun voors en tegens.

Was die 1,80 machine met kunstof of ijzeren rol?
Bonald
@TomH ijzeren rol, ben zelf wel groot fan van de guttler rollen achter de zaaimachines, maar met het doorzaaien vonden wij persoonlijk dat het vredo principe beter werkt, maar wel mooi dat ze nu smallere rollen met zaaimachines hebben in het assortiment.
+1
TomH
@Bonald oké, die zou wel maximaal resultaat moeten geven voor die machine. Anders door na een 2,5 meter of 3 met grotere rol voor meer gewicht.

De kleine machines hebben ze ook al wel langer in het assortiment maar werden veel gebruikt in de wijnbouw. Wij zien er wel wat in in de cultuurtechniek. Passen ze op een punten aan zo dat ze beter bij Nederlandse omstandigheden passen.
Fast Eddy
@TomH

Kan je de snelheid van de zaaias ook electronisch regelen?
+1
TomH
@Fast Eddy Ja deze werkt met een elektrisch aangedreven zaaias die te verstellen is via een draaiknop.
RolandK
In welke omgeving ga je demo draaien ?
TomH
@RolandK zijn we vrij in. Stuur me anders even een PB.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Güttler Greenmaster ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!