Filter van hef en Multipower schoonmaken achterbrug. Foto is geplaatst door Bauwz op 04-01-2023 om 20:44:18, met 14 reacties.

Massey Ferguson 178

+5
Bauwz
Filter van hef en Multipower
schoonmaken achterbrug

Reacties

+2
Bauwz
De binnenkant was smerig.
Filter zat geheel dicht.
Alles schoongespoten met diesel.
Nu weer netjes schoon en glimmend.
Smerig klusje,dat wel,maar resultaat gegarandeerd.
+2
Hannesman
Shit, die was er aan toe. Ben je gelijk van de melk hydro olie af 👌👌
+1
Bauwz
@Hannesman Ja was een soort van echt nodig.
Multipower had al een paar keer gehapert.
+1
Hannesman
@Bauwz dan snel trekker aan de kant inderdaad. Je zit niet te wachten op een verbrande platenkoppeling 😅
+1
FolkertMF
Zit er ook ruimte op het tussen tand wiel van de multi power pomp dat is vaak aan de hand kan je nu mooi bij
Chrisje
Goed bezig, onderhoud is alles. Bij mijn 188 doet de multipower het niet, komt dit door een verstopt filter? De hef doet het wel maar de aftakas niet en ook de regel ventiel doet niks maar als je remt hoor je de pomp janken op het remventiel.
+1
Hannesman
@Chrisje hef pomp en multipower zijn 2 losse pompen . heb jij de PTO mechanisch of een hydraulische (IPTO) kan zijn dat filter dicht zit waardoor (beide) pompen niks doen. In dat geval hefdeksel er af. En boel grondig schoonmaken. Dan controleren of de multipower bekrachtigd, anders moet de versnellingsbak los. En lamellen wisselen van de MP
Chrisje
@Hannesman ik heb een hydraulische pto. Is de pomp voor de hef dezelfde pomp al de aftakas?
+2
Pauls
@Chrisje wat ook kan zijn de dichtingen op de steekas (achter koppelingsplaat) of het bedienblokje dat de olie rechtstreeks naar de versnellingsbak terugstuurt, zit heel het mechaniekje nog goed in elkaar voor de MP bediening, vlak boven de versnellingsbak onder stuurhuis gaat klein stangetje binnen, zijn deze klemmetjes nog goed en ook binnen in aan koppelingsplaat zit nog een kantel mechanische om die ventieltje te bedienen, mss te veel slijtage op de draaipuntjes. Of het filter vooraan naar de oliekoeler kan dicht zitten, wel opletten dit is een filter op druk, (kan oplopen tot +- 20 bar) en moet pot dus goed afdichten of olie spuit in het rond.
Chrisje
@Pauls bedankt voor de hulp. Ik denk dat ik eerst maar eens de hefdeksel eraf haal.
Hannesman
@Chrisje yes, soms zit er zelfs een 2 e pomp op het pakket van de multipower. Maar die drijven wel de aftakas koppeling aan.
Pauls
@Bauwz Was precies wel eens nodig, heb je nog lekkere frieten kunnen eten met die mayonaise ?
Heeft deze ook nog PTO op rijsnelheid ? of enkel mechanische PTO.
Bauwz
@Pauls Ik dacht ook een rijstand.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 178 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!