Een Case International of een David Brown? Na de overname van David Brown door Case International in 1984 werd dit model van DB nog even verder gebouwd door Case International. De Case International 1

Case International 1694

+6
MMaarten
Een Case International of een David Brown? Na de overname van David Brown door Case International in 1984 werd dit model van DB nog even verder gebouwd door Case International.
De Case International 1694 Hydra Shift stamt dus af van de David Brown 1690.
De trekker mocht in de zomer van 2019 een team vormen met een Vicon RV 157 pers.

Meer op deoudedoos.be/

Reacties

+5
HeitecNL
Prachtige foto. Bij ons in de buurt was destijds een loonwerker die een aantal 1694’s had. ‘s Zomers met zo’n grote Vicon HP pers erachter. Onuitwisbare indrukken voor mij destijds.
Toch even een correctie: David Brown werd in 1972 over genomen door Tenneco en samengevoegd met Case. Eind 1984 werd International overgenomen en werden de trekkers rood-zwart. De naam David Brown was in 1983 al reeds verdwenen met de introductie van de toen nog witte 94-serie.
+1
Kosk123
@HeitecNL in 1981 stond er nog David Brown bij op de kap. In 1982 was DB verdwenen

(klik om te vergroten)

+2
mklok
@HeitecNL David Brown was toen in geld nood omdat ze een aantal jaren terug Austin Martin hadden overgenomen. Austin Martin bleek een bodemloze put waar veel geld in gestopt werd. De bekendste Austin was waar 007 mee gereden heeft in de James bond film. Toen kwam tenneco , een grote speler in de olie business en de Case tractoren. Is toen de redding geweest voor David Brown. Er was weer geld om verder te ontwikkelen . Van Austin Martin werdt geloof ik afscheid genomen. Eigenlijk is de Maxxum ( 5140 en de rest van de serie ) nog Eigenlijk een beetje een erfstuk van de David . De prototypes van de nieuwe 96 serie ( dacht ik ) leken al veel op de maxxum.
HeitecNL
@mklok Klopt allemaal wat je zegt. Aston Martin was een echte moneypit voor Sir David Brown. Alleen wat je zegt over de 96 serie klopt niet. De enige overeenkomst met een Maxxum is de CDC 5,9ltr motor. Verder is de 96serie identiek aan de Amerikaanse 94-serie. De maxxum is geboren uit de P100 prototype van David Brown waarbij contractueel de CDC motor moest toegepast worden.
mklok
@HeitecNL Ja zoiets moet het zijn. Weet ook niet alles gelukkig.
mklok

(klik om te vergroten)

Deze bedoelde ik. Hier schijnt al een Cummins motor in te zitten. 1496 staat erop.
+1
HeitecNL
@mklok dat is idd de p100 prototype. Helaas nooit in productie genomen. Destijds waren er wel de 1896 en 2096, maar die waren volledig amerikaans.
+1
MMaarten
@HeitecNL Dat wist ik dan weer niet, bedankt voor de aanvulling! Daar is Tractorfan nu goed voor zie 😃
+1
valmet6400power
Het is “jammer” dat er geen Engelse machine achter hangt anders zou je zeggen dat het een foto is uit Engeland! Prachtige foto van een iconische trekker die doet denken aan de top tijden van David Brown die noooooit meer terug gaat komen..
+2
Kosk123
@valmet6400power ook Vicon was/is groot in Engeland. Dus als je niet beter weet zou het alsnog kunnen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1694 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!