Foto van een Fendt 500 Série. Terug een MWM motor in orde zetten, heeft het gekende probleem dat er wat koelvloeistof bij de olie komt. Dus heel de boel open gooien en weer in orde maken

Fendt 500 Serie

+4
Fendttrisixfan
Foto van een Fendt 500 Série. Terug een MWM motor in orde zetten, heeft het gekende probleem dat er wat koelvloeistof bij de olie komt. Dus heel de boel open gooien en weer in orde maken

Reacties

steyr 9087
Ik ben nu zelf met een steyr 9087 bezig ook met het zelfde probleem. ik wil proberen alles heel netjes eruit te halen en dan enkel de rubbers vervangen hij, geeft op de 4 cilinders 26 bar druk nagenoeg geen Carter druk en de motorolie is stationair koud 3.5 bar.
Is dit verstandig of moet je hem altijd reviseren? Het is een grote sleutelklus maar het is onze eigen trekker dus dat kost geen betaalde uren zelf heb ik zoiets van netjes maken en dan eerst maar weer proberen.
En de cilinderkoppen laat je die wel altijd vlakken aangezien ze per cilinder gemonteerd zitten kunnen ze toch niet echt krom trekken?
Fendttrisixfan
Ik monteer zowiezo nieuwe bussen en zuigerveren, zuigers zelf kunnen normaal wel hergebruikt worden als er geen rare dingen aan te zien zijn, koppen worden ook gelakt. En mss laat ik de buszittingen ook opnieuw frezen maar dat bekijk ik als de bussen eruit zijn. Als de buszittingen niet meer goed zijn kan het namelijk zijn dat de kraag afbreekt en de bus word kapot geslagen door de krukas.
steyr 9087
@Fendttrisixfan bedankt voor je reactie
Ik heb op internet complete sets zien staan voor revisie van een mwm 226B blok voor ongeveer 1500 euro is dat een aanrader of niet?
Fendttrisixfan
@steyr 9087 hangt ervan af welk merk onderdelen en wat er allemaal in de set zit
Hannesman
@Fendttrisixfan meet je dan ook of de zuiger nog zuiver rond is als je deze hergebruikt? Ivm loopvlak?
+1
Fendttrisixfan
@Hannesman als er geen rare dingen aan de zuiger te zien zijn meet in ze niet op, maar deze hadden wat sporen van warmlopen erop. Dus toch gekozen voor 6 nieuwe

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 500 Serie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!