Het snijfilter deze winter aangepakt. Slijpen leek mij eerst wel goed genoeg, maar zo naast elkaar zit er toch wel een behoorlijk verschil in.

Vredo Onbekend

+1
Hobby boertje
Het snijfilter deze winter aangepakt. Slijpen leek mij eerst wel goed genoeg, maar zo naast elkaar zit er toch wel een behoorlijk verschil in.

Reacties

Fast Eddy
Daar zit wel een paar kilo verschil tussen beide. Straks weer voldoende capaciteit.
+1
Hobby boertje
@Fast Eddy Ben benieuwd hoeveel verschil het gaat maken. De oude liep bij de pinkenput nog weleens vast.
harald vrieling
Vindt het nog wel mee vallen . Kwa lengte.
Hij heeft wel flink aangelopen . Wij vervangde elk jaar de slechtste en nieuwe in het midden . . Recht tikken en tegen mes elk jaar nieuwe
Hobby boertje
@harald vrieling Hij liep niet aan, zat altijd mooi in het midden komt denk ik gewoon door de mest en troep die er tussendoor gaat. Komt er bij jullie veel verschil tussen het midden en de buitenste? Kan hier weinig verschil zien we slepen ze gewoon allemaal wat bij eens in de paar jaar.
jammermaarhelaas
Hoe komt die oude zo mooi blank?

Messen zijn behoorlijk gesleten ja.

Heb hier ooit een extra mes er bij in gezet (zo werd het een zogenaamd fijnfilter) en een nieuwe kam met 6 kammen ipv 5.
+1
Hobby boertje
@jammermaarhelaas Genoeg laten draaien denk🤷‍♂️. Nee gekheid, misschien omdat we alles elke winter losgooien en in de olie zetten geen idee. Paste er gewoon een extra mes bij in? Hoe heb je dat gedaan?
+1
jammermaarhelaas
@Hobby boertje

Heb een Slootsmid SF6, die had 5 messen. Die van jullie is zo te zien groter, maar heeft volgens mij wel dikke schijven tussen de mesparen, zal denk ik, op basis van de foto, geen fijnfilter uitvoering zijn.
Voorbeeld: slootsmid.com/.uc/…

Op de as tussen de 2 messen die samen een paar vormen zitten dunne schijven, en tussen de messen paren zelf zitten telkens 2 dikke schijven.
Als je er van die 2 dikke schijven per keer er 1 tussen uit haalt dan schuift alles zo ver op dat je nog een paar messen bij op de as kunt zetten. Er is dan dus ook een andere kam nodig waarvan de tanden dichter bij elkaar staan. Slootsmid noemt die kam een fijne kam.

Heb ooit wel eens een tank gehuurd met een Vredo voorsnijder, die had de messen ook veel dichter bij elkaar staan en mest waar behoorlijk wat hooi of stro in zit verstopte mijn verdeler nog wel eens. En om dat minder te maken heb ik er dus een paar messen bij in gezet. Ook meteen de as stomp opgeknapt en de nylon lagerbus vervangen. De keringen in de adapter ook al wel eens vervangen.
Baltus_steyr
Zo strak werk!! Hier is de mijne ook kats versleten, heb een jong gebruikte voor weinig geld kunnen kopen en ben ik nu aan het klaar maken. Ik heb de snijkast nooit verstopt.....loopt ook op de aftakas die uit de versnellingsbak komt... Heb de verdeel molen ook nooit vast zitten, enkel een keer de uitlopen/slangen vast van ophoping dikke fractie wat door de mest verspreid zit!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Vredo ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!