Foto van een Merlo vorige week 3 dagen wezen helpen met een meng kuil maken.Ik de de bieten snipperen en naar de silo rijden daar deden ze het op mengen met snij maïs.  zodat die ewn heel jaar een co

Bieten snipperen

+2
mieras
Foto van een Merlo vorige week 3 dagen wezen helpen met een meng kuil maken.
Ik de de bieten snipperen en naar de silo rijden daar deden ze het op mengen met snij maïs. zodat die ewn heel jaar een constant ransoen kan voeren van maïs met bieten. Eigenlijk wilden we al eerder een meng kuil maken maar door de vele regen was het er niet vangekomen. Nu hadden we best veel rot in de bieten. Er liep constant 1 mannetje om de rotte bieten van en uit de hoop tehalen. Volgende ronde proberen we het eerder en nog wat bedenken om de bieten te reinigen. Zat best wel grond aan. Maar hoe dat weten we nog niet.zat zelf aan een grond zeef te denken. Maar weet niet of dat gaat.

Reacties

+1
deufi
Door een mobiele aardappel wasser draaien. Dan komen ze er schoon uit.
mieras
@deufi ja is een idee maar we voeren ze een poos vers. En als ze dan gewassen buiten liggen gaan ze op beschadiging ook sneller rotten denk ik. net als bij aardappelen. Daarom dachten wij aan een zeef installatie en dan droog reinigen.
deufi
@mieras kan je ze niet wassen, snijden en inkuilen?
mieras
@deufi gesneden bieten in kuilen valt niet mee daar komt nogal sap uit gelopen. Daarom mengen we ze op met maïs.
+2
reinder-mf
Voor een volgend seizoen zou ik ook proberen om de bieten droog te houden in de hoop met vliesdoek/Toptex. Scheelt altijd in grondtarra en broei van de bieten

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Merlo ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!