De zaterdag hobby even wat bomen uittrekken. Normaal gezien geen probleem. Maar na 4 bomen eruit te hebben en volgende strak aan de sleepband in een keer niks meer daar. Alles maar afgesleept en thuis

Massey Ferguson Industrietrekker

+7
Maikel MF
De zaterdag hobby even wat bomen uittrekken. Normaal gezien geen probleem. Maar na 4 bomen eruit te hebben en volgende strak aan de sleepband in een keer niks meer daar. Alles maar afgesleept en thuis binnen gezet.
Vandaag alles los gemaakt en wat blijkt een gebroken aandrijflijn.
De reden ertoe blijft me nog vaag maar ik vermoed metaalmoeheid

Reacties

+3
Hannesman
Jemig, zie je niet vaak dat je die sleeve doormidden draait. Wel mooi dat het ertussen zit. Anders knalde er wel wat anders
+2
fordt5110
Ik weet niet waarvan die schakelvork is, maar die hoord er volgens mij ook niet zo uit te zien.
+4
Maikel MF
@fordt5110 nee klopt die was ook volledig krom. Deze was net als de lager in de as aan vervanging toe.
+2
joop-same
@Maikel MF En de hefpomp is ook overleden, zware overbelasting vast geen metaalmoeheid.
+1
Maikel MF
@joop-same de hefpomp heb ik paar jaar terug al eruit gehaald. Deze heeft nooit gewerkt bij ons. Dit deel krijg ik er zo ook niet uit. Hefinrichting wordt nooit gebruikt ivm betonblok aan achterzijde.
+2
wilbertkw
Die is serieus defect 😔
+2
Kramer U800
Een apparte breuk ook trouwens. Je zou verwachten dat hij in de breedte scheurt rondom in een recht lijn. Dit zou goed een teken van metaalmoeheid kunnen zijn. Veel werk om erbij te komen of kan alles via die (lager)deksel eruit?
+2
Maikel MF
@Kramer U800 Alles kan er via het deksel uit. De nieuwe sleeve zou moeten passen zonder dat alles in 2 moet.
draaipiet
En gruis in je olie

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson Industrietrekker ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!