Foto van een New Holland T 6030 Gen2 De eerste snede is vroeg dit jaar!😜Vast wat Italiaans maaien voor het frezen. We kuilen het meteen maar in voor het jongvee. We hadden er in het najaar al reken

Er kan er maar 1 de eerste zijn!

+5
new holland koen
Foto van een New Holland T 6030 Gen2
De eerste snede is vroeg dit jaar!😜
Vast wat Italiaans maaien voor het frezen. We kuilen het meteen maar in voor het jongvee. We hadden er in het najaar al rekening mee gehouden dat hier wel eens veel gras zou kunnen gaan groeien dus hebben we het land toen gerold met een cambridgerol zodat het mooi vlak ligt om te kunnen maaien nu.
+2
Baltus_steyr
@new holland koen zo mooi optijd erbij. zo kun je voor het mais poten nog wel een lichte snede eraf halen 😁 😂
+1
new holland koen
@Baltus_steyr Haha ja beetje laat zaaien dan kan dat mooi...
We twijfelden in december al om te maaien maar toen was t te nat om geen sporen te rijden dus maar gewacht tot nu.
Denk volgende week de frees er in en daarna een keer met de mest aan de gang.
J asper
In een normaal jaar(wanneer je normaal dus ook voer zat hebt) wil het zat voor de mais nog een keer maaien. In een droog jaar(wanneer je dus te weinig voer hebt) is het drama later met de mais🙈
RaHeados
@J asper als je groenbemesting doet om bodem te verbeteren is een bladrammedas of mosterd iets niet beter? Of is het meer dat het verplicht is en dan maar wat in zetten waar je weer wat af kan halen?
oanejorrit12
@RaHeados Is dat vaak niet wat aan de late kant om na de mais te zaaien?
RaHeados
@oanejorrit12 daar heb ik geen verstand van, maar wij hebben de laatste jaren de maïs er we vroeg af, voor 1 oktober wat niet voor de mks gaat

Reacties

+2
RaHeados
Wordt het geen roof teelt op deze manier?
Je gaat een groenbemesting zaaien om extra gewas er af te halen en minder terug de grond in te stoppen. Het idee van groenbemesting gaat er op die manier toch af?
+1
new holland koen
@RaHeados Klopt wel inderdaad. Is ook maar een klein gedeelte wat we maaien nu, en zeker ook niet ieder jaar op dezelfde plek.
Er stond nu gewoon te veel om het mooi te kunnen frezen...
+2
ronald73
@RaHeados Dan geef je er toch een beetje mest bij? Als groenbemesting heb je altijd nog de wortelmassa.
Anders verander je de naam 'groenbemesting' maar naar 'tussengewas' 😉
+1
newholland6640
@RaHeados

Altijd nog beter dan geen groenbemester. Kale bodem = dooie bodem
+1
new holland koen
@newholland6640 Wij zaaien ook altijd wel fanatiek groenbemester. Liever wat meer kg's dan alsnog een half kale bodem.
RaHeados
@newholland6640 de vraag is levert het dat ook weer op, najaar nog een keer werk en in t voorjaar dubbel werk. Ik ben niet voor of tegen ofzo maar gewoon een vraag
+1
newholland6640
@RaHeados

Korte termijn misschien niet.
Lange termijn zeker wel.
Ritchie
@newholland6640

Je klinkt al als een echte bioloog 😜
+4
newholland6640
@Ritchie

Haha valt mee hoor.
Maar ben er wel van overtuigd dat we gemiddeld genomen veel te weinig verstand hebben van bodem. Daar schaar ik mezelf ook onder.
+4
Ritchie
@newholland6640

Daar ben ik het 100% mee eens. We hebben steeds minder spullen in onze gereedschapskist zitten waar we mee bij kunnen sturen (bijv. chemie), waardoor kennis van de bodem steeds belangrijker wordt. En dat valt echt nog niet mee. Tenminste, ik kan niet voor anderen spreken maar dat vind ik zelf in ieder geval.
Baltus_steyr
@newholland6640 we zijn tenslotte geen akkerbouwers he 😁
+1
MF 2725
Mooi op tijd zo, eind februari. 😄
Baltus_steyr
Heeft er hier iemand al ervaring met vlinderbloemige groenbemesters?? schijnt dat die deels/of meer stikstof vastleggen(dan rogge/Italiaans raaigras ) in de bodem waarna de mais er profijt van heeft..?!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6030 Gen2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!