Foto van een Kuhn EL 162 Biomulch klepelmaaier op de show van Freriks, Heelweg. Foto is geplaatst door jordi 1455 op 01-03-2023 om 21:18:19, met 8 reacties.

Kuhn EL 100

15.875 foto's van @jordi 1455

+1
jordi 1455
Foto van een Kuhn EL 162 Biomulch klepelmaaier op de show van Freriks, Heelweg

Reacties

+1
PieterA
Mooi met die hydraulische kleppen
+1
SJB533
@PieterA
In het groot groen kan ik me enigszins indenken, dat het nuttig kan zijn, om een klep op de klepelmaaier te hebben. De zogenoemde rietklep. Die zit alleen wel aan de voorzijde, maar waarom zou je een klep aan de achterzijde willen, afgezien van sleutelwerk?
+1
PieterA
@SJB533 Het is een messenfrees voor ondiepe bewerkingen.
+1
SJB533
@PieterA
Kwam ik net ook achter. Vond het ook al vreemd. EL als type klepelmaaier 🤦🏼‍♂️
+1
PieterA
@SJB533 Wij hebben een rubberfkap achterop de klepelmaaier. Die hebben we nu zó, dat hij een beetje open staat. Zo kunnen
de afgemaaide planten er naar achter uit. Dit kost bij grote planten veel minder vermogen.
Wimariete
Een klepelmaaier met tandwiel aandrijving heb ik nog nooit gezien. Lijkt mij eerder een hak frees. Kleppen aan de achterzijde zijn idd niet nodig.
+1
Husqvarna
Hij kan de plantenresten/zoderesten door de lucht gooien zodat ze los liggen en goed uitdrogen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn EL 100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!