Foto van een John Deere 2250 met de 5 kuuber, 2x daags een goede volle vracht is genoeg voor op het moment 68 koeien aan de melk. Zit nog een meter of 10 kuil, zal er om hangen of we hem 1 mei leeg he

John Deere 2250

+2
johndeere6230
Foto van een John Deere 2250 met de 5 kuuber, 2x daags een goede volle vracht is genoeg voor op het moment 68 koeien aan de melk. Zit nog een meter of 10 kuil, zal er om hangen of we hem 1 mei leeg hebben.
marco2250
@johndeere6230 hoe breed heb jij je sleufsilo s
2850Johndeere6R
@marco2250 ik gok 10 meter
Marcsteffens6265
@2850Johndeere6R ikke 9,80 m
marco2250
@2850Johndeere6R bar breed met 70 koeien dan ofniet dan voor je 50tot 80 cm per week

Reacties

Loonbedrijf_10
Hoe bevalt de melkrobot?? 😉
johndeere6230
@Loonbedrijf_10

Valt ons nog niet mee, of het aan onze koeien ligt, of we er te veel achteraan lopen. Ik weet het niet precies, maar blijven rond de 20 a 25 % ophaalkoeien houden en dat stagneert nu wat. De robot aanzich doet het super, de techniek is niks op aan te merken. Moet her en der nog wat gefinetuned worden qua afstellingen, maar het melken aanzich gaat heel prima eigenlijk
T60401
@johndeere6230 Teveel koeien op de robot geeft werk.
johndeere6230
@T60401

Ja dat merken we inderdaad haha, van de week stuk of 15 scannen en dan eens verder zien welke we afscheid van nemen. De verse koeien pakken het aardig goed op, de oudemelkse minder en daar hebben we er op het moment alleen een hoop van lopen. Dus kost wel wat werk.
+1
Johny power
@johndeere6230 Hier momenteel 73 aan de melk. Gehaltes 4.99 vet en 3.77 eiwit. Wij mogen niet klagen, vervelend dat het bij jullie niet loopt. Waar denken jullie dat het probleem zit?

(klik om te vergroten)

V 300 Delaval
johndeere6230
@Johny power

Pfoe loopt mooi zo te zien, gestuurd koeverkeer?
Ook wel een goed korte boxtijd zeg. Hebben jullie nog veel haalkoeien dan?

Deden jullie ook nog aan weidegang?

Waar hier het probleem in zit, zijn we nog niet echt achter. Misschien dat we er te veel achteraan lopen, wat er in ieder geval niet bij mee helpt is dat we relatief veel oud melkte koeien hebben lopen nu en zijn over het algemeen ook oudere koeien, dus zal Misschien wel een combinatie van factoren zijn.
+1
J asper
@johndeere6230 Je bent ook nog geen maand bezig ja, en dan 2 keer daags 15 koeien ophalen dat is toch nog wel te overzien?

Mooi dat het verder bevalt👍🏻
johndeere6230
Quote Reactie van @J asper:
2 keer daags 15 koeien ophalen dat is toch nog wel te overzien?

Opzich wil het prima, alleen zitten nog wat te puzzelen om het in te vullen, je wil ze niet te vroeg halen, maar ook niet 's nachts om 12 u zitten wachten tot ze er een keer door zijn. Het is hem meer dat we sinds een week beetje stagnatie merken, eerder merkte je het met de dag wel wat beter gaan en dat zag je ook terug aan de cijfers/ productie, alleen die blijven hetzelfde en de productie is nog wat verder gezakt de afgelopen dagen...
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @johndeere6230:
Het is hem meer dat we sinds een week beetje stagnatie merken, eerder merkte je het met de dag wel wat beter gaan en dat zag je ook terug aan de cijfers/

Hoe is jou srtuctuurvoorziening?
Merk hier dat een half baaltje koolzaadstro op een 80 koeien wonderen kan doen in het lopen van de dieren op de robot.
Moet naturrlijk de rest ook wel redelijk goed zijn.
Mijn veearts zei wel eens met begeleiding dat de mest van de koeien prima was en dat ik de extra structuur wel achterwege kon laten.
Dat gedaan en dan lopen de ophaal koeien toch zo met 3 a 5 koeien extra per dag op.
Dus nu gewoon eigenwijs elke dag half baaltje koolzaadstro bijin de mengwagen.
+1
casejxu
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Dus nu gewoon eigenwijs

Zit er ook wel een beetje in toch😝😝😝😝😝😝😝😝
+3
Fendt926Driver
Quote Reactie van @casejxu:
Zit er ook wel een beetje in toch

En krijg je er ook niet weer uit.
Ik ben niet eigenwijs...
Ik heb een sterk ontwikkelde eigen mening
casejxu
Johny power
@Fendt926Driver Ik meen weleens ergens gelezen te hebben dat u een Bouwmatic hebt? 1 arm 2 boxen? Hoe bevalt dat.
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Johny power:
Ik meen weleens ergens gelezen te hebben dat u een Bouwmatic hebt? 1 arm 2 boxen? Hoe bevalt dat.

Ik heb een sac dubbelbox met een robotarm in het midden.
Bevalt redelijk.
Na 10 jaar nog steeds niet enthousiast.
Zijn best wat voordelen aan de machine.
Maar ook best wat nadelen.
Grootste probleem was de organisatie erachter.
De managers en ook wat werknemers waar je helemaal geen goede kant mee uit kon.
En die ons heel veel ergernis en problemen hebben veroorzaakt.

Het lijkt er op dat de nieuwe robot beter is.
En ook de dealer waar we nu mee te maken hebben lijkt positief.
Maar de nieuwe robot van hun samen met bouwmatic past niet in onze stal.
Dus nog maar zien wat het wordt bij vervanging...
Johny power
@Fendt926Driver Als je logisch nadenkt is het een prachtig systeem. Sac is volgens mij ook gestopt met de productie van deze robot's.

Worden het dan 2 robot's?
johndeere6230
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Hoe is jou srtuctuurvoorziening?

Zijn een week geleden op advies van de voeradviseur een 0.5 kg 1e snee hooi van 2021 erdoor gaan mengen, kan nog niet zeggen dat ze er direct meer van zijn gaan lopen. Blijft een beetje op hetzelfde niveau
J asper
@johndeere6230 Voeren hier vrijwel nooit structuur, lopen er prima om.
johndeere6230
@J asper

Ja ik weet ook niet verder, je probeert een keer wat haha. Zoals ik zei, zag weinig echt verbetering
+1
Herbert
@johndeere6230 je bent net bezig, zou mij er nog niet druk om maken. Productie zakte hier de afgelopen week ook wel wat sinds we weer van dat natte vieze weer hebben. Heeft je adviseur veel ervaring met robots? Anders ff een robotcollega ervan langs laten komen. Wil ook nog wel eens helpen hoor ik van kameraden.
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @johndeere6230:
Zijn een week geleden op advies van de voeradviseur een 0.5 kg 1e snee hooi van 2021 erdoor gaan mengen,

dat heeft bij mij nooit gewerkt. stro ook niet. l
koolzaadstro wel.
baat het niet het schaad ook niet. en een pallet (36 baaltjes) kun je 72 dagen aanzien of het werkt.

maar als gezegd je bent net bezig. dus ook nog niet te druk maken
maar daar is het bij ons toen ook mee fout gegaan. je hebt zoveel anders dat iets simpels wat niet goed staat helemaal niet opvalt
+2
fan van trekkers
@johndeere6230 ik had precies hetzelfde, ook na drie weken nog 15 koeien moeten halen op 80 melkkoeien. Gewoon doorgaan met ophalen, het wordt vanzelf minder. Ik zal ook het onregelmatige er in laten, keer om 6 uur savonds halen, dan een keer om 9 uur of juist een keer om 4 uur smorgens, om die koeien uit het melkstalpatroon te krijgen. Als vaarzen bij mij voor het eerst op de robot komen dan probeer ik in het begin al goed te voeren op de robot en pas na 21 dagen op de krachtvoerbox. Het is effe doorbijten maar het moet goedkomen
+1
Johny power
@johndeere6230 Mogen nu niet klagen idd. Komen wel paar vaarzen en kalf koeien aan dus dan word het wel echt heel druk, nog even aankijken hoe we dat gaan opvangen.

wat bedoelt u met gestuurd koe verkeer? Doe box tijd letten we er goed op bij de vaarzen ze mogen niet een te lange tijd in de robot staan, is dat wel het geval worden ze verkocht.

ongeveer 7 tot 10 koeien per dag wat we ophalen, misschien komen ze zelf ook wel maar vaak als je langs de boxen loopt nemen we de koeien met de langste tijd mee. Wij doen ook aan weidegang maar dat is niet ideaal met deze koppel koeien, maar is nu nog elk jaar goed gegaan.

Doe oud melkse koeien moeten idd vaak gehaald worden, vaarzen als ze het eenmaal gewend zijn lopen er vanzelf door heen. Hoeveel hebben jullie er op de robot?
johndeere6230
Quote Reactie van @Johny power:
wat bedoelt u met gestuurd koe verkeer?

Zeg maar jij hoor haha, daar bedoelde ik het feed first systeem mee, dus als ze hebben gevreten ze eerst door de smart gate moeten voor ze kunnen liggen. Dus je eigenlijk alleen koeien hebt die gemolken mogen worden. Maar zit net te denken, aan de boxpassages te zien zit dat er niet bij.

Ahh ja, jullie selecteren ze als vaars uit op melksnelheid. Hier moeten we misschien ook nog wel wat afscheid nemen van een paar die net taai zat zijn.

Ah oké, ja tijdens het boxen doen kan dat mooi. Hoe deden jullie ook alweer weiden? Nieuw Nederlands? En via de robot naar buiten?

Er lopen er hier nu 68 op, zijn opgestart met 70 3 week geleden, maar dat was wel vol zat. Zijn er 4 weggegaan, die zichzelf hebben gemeld, 2 op karakter, 1 aan de grote kant en 1 taaie. Dat gaf wel ruimte, alleen er hebben er ondertussen ook weer 2 gekalfd 😅
+1
Johny power
@johndeere6230 Haha zal het onthouden. Klopt ze hebben hier brij koe verkeer.
Klopt en wij hebben een vast adres waar zulk soort vaarzen heengaan. Denk aan karaktar of taaiheid. Vaak kunnen zulk soort vaarzen prima in de melkstal terecht.

Wij weiden idd precies zoals jij het zegt, om 7 uur gaan ze naar buiten, als driekwart buiten is gaat het hek dicht, dan komen de laatste 20 koeien in een apart perceel, vaak klein afgezet stuk. Kan het hek van de grote koppel koeien weer open en blijven de laatste 20 nog 2 uur langer buiten. Zodat ze ongeveer allemaal 5 tot 6 uur buiten zijn.

Haha idd zo blijf je bezig, de tijd zal het allemaal wel leren en ik weet zeker dat het goedkomt maar het is inderdaad wel even omschakelen en selecteren, maar dat komt wel goed denk ik!
Hobby boertje
@Johny power Jullie hebben ondanks dat aantal koeien nog best wat vrije tijd op de robot👍🏻. Hier met de classic 63 per robot en 2-5% vrije tijd. Meestal ook een stuk of 10 ophaal koeien per robot. Vol=vol financieel wel interresant maar met arbeid schiet je er nins mee op. Erger ik me soms wel eens aan ben wel benieuwd of die nieuwe v300's wat zijn.
+1
Johny power
@Hobby boertje Klopt, je kan beter wat onderbezetting hebben, werkt veel fijner.

Als jullie de classic gewent zijn is de V300 een hele vooruitgang. Betere camera, sneller onderhangen enz
Gewoon een x bij een boer langs gaan die er een heeft😎
Ritchie
@Johny power

Das best wat zo gemiddeld bijna 6,5 kilo brok per koe per dag. Voer je dan alleen maïs en gras aan het voerhek?
rommert14
@Ritchie 6,5 kg brok das ja niks 😅
+1
T60401
@rommert14 Das veel te veel. krijg je alleen maar watermelk van. kom meestal niet aan de 5 kg.
rommert14
@T60401 das goed zuinig, snap ik die dikke gehaltes wel en geen liters eronder
RaHeados
@rommert14 als t anders niet in de tank past is ook wat 🤪
rommert14
@RaHeados grotere tank aanschaffen 🤪 zit alleen wel lang levertijd op 😞
+1
T60401
@rommert14 Net door de 29 momenteel. dikke melk beur je meer en en heb je minder fosfaatrechten nodig minder mest afvoeren en je kunt je eigen ruwvoer kwijt. Kan ook veel harder melken en dan het ruwvoer achter de stal oppotten .
rommert14
Quote Reactie van @T60401:
dikke melk beur je meer en en heb je minder fosfaatrechten nodig minder mest afvoeren en je kunt je eigen ruwvoer kwijt.

Ja de rekensom is bij jullie anders natuurlijk
Ruben-Wind
@rommert14 hoeveel kg voeren jullie? Alles het zelfde rantsoen?
rommert14
@Ruben-Wind 14 kg premix en 2,6 kg soja, op de tweede locatie krijgen ze een ander rantsoen, daar lopen vooral vaarzen
Ruben-Wind
@rommert14 ah dat is wel wat ja, maar wil je veel melken moet je ze ook wat voeren. Ruwvoer kwaliteit zal daar ( net als hier) ook wel slechter zijn denk ik?
rommert14
@Ruben-Wind dat valt nog wel wat mee.
J asper
@T60401 In totaal(met meel) of aan brok
+1
T60401
@J asper alleen brok in de robot. aan het voerhek niks momenteel. Soms een half kg soja aan het hek afhankelijk van het kuilgras
J asper
@T60401 👍🏻👍🏻 Hier zitten we in robot en kv box onder 6 kg maar wel maïsmeel en soja raap in mengwagen bij sturen
Johny power
@Ritchie Graszaadhooi beetje gersten stro, Geplette gerst met mineralen, gras en mais en nog een beetje Gluco plus op de mais
T60401
@Johny power die 73 is nog niet voor lange duur. Kun jij mij anders verklaren dat de gemiddelde productie 0,4 kg gedaald is en het totaal met 48 kg gestegen?
Johny power
@T60401 Die gemiddelde productie wisselt elk uur van 29,5 tot 31,5. Door dat we momenteel stijgen in het koeien aantal stijgt de totale productie en het gemiddelde gaat naar beneden omdat er minder melkingen per koe zijn. Door de overvolle robot.
Klussera
@johndeere6230 even doorgaan desnoods langer droog als ze niet te vet zijn de nieuwe lactatie lukt het prima heb je er veel minder werk aan
+1
johndeere6230
Quote Reactie van @Klussera:
desnoods langer droog als ze niet te vet zijn

Ja daar hadden we het nu ook al wel over, komt het ook veel geleidelijker. De verse koeien starten op de robot inderdaad wel goed op, die lopen vanzelf.
+1
T60401
@johndeere6230 Weet niet of je er bij hebt die er echt slecht in willen. Zet ze droog anders verziek je ze nu en gaan ze het de volgende lactatie ook niet meer leren.
Klussera
@johndeere6230 alleen als je met 160 tot 200 dagen droog zet wel na 30 dagen krachtvoer gaan voeren klein beetje om ze actief te houden anders krijg je sneller problemen
johndeere6230
Quote Reactie van @Klussera:
alleen als je met 160 tot 200 dagen

We hebben daarboven nog wel een heel clubje welke eerder in aanmerking komen. Na het scannen maar eens zien waar we op uit gaan komen.
johndeere6230
@marco2250

Deze gras is 9.5, de 2 maissilo's zijn 7.5.

Is breed zat ja, maar hebben dit jaar gelukkig nagenoeg geen broei gehad. Ook het eerste jaar dat we alles hebben gehakseld, op 1e snede 2021 na dan, maar dat was heel ander gras en slecht broeivrij te houden, maar het hakselen bevalt wel goed.

Eerder knipte we er met de happer de bovenste rij eraf voor het jongvee. Dit jaar alles naar de melkkoeien gegaan, hebben in 24 weken 30 m opgevoerd.
marco2250
@johndeere6230 ok zit ook wat te kijken voor sleufsilo s maar heb er zelf ook 1 van 9.5 meter breed met wanden van een 1 meter hoog maar je komt daar bijna niet doorheen als je 1 kuilsnijder blok voert per dag dan doe je 5.5 dag over een rij heb ook 2 gras silos van 7.30 dat is precies 4 blokken dan ga je mooi wat sneller maar met kuilen is die brede weer makkelijk bosch beton heeft nu ook met een langere voet van 1 meter en dan 3 stelcons ertussen lijkt me ook mooi
johndeere6230
@marco2250

Ja precies, 8 m is ook wel een mooie maat. Als je er maar vooruit overheen kunt maakt de breedte al wat minder uit.

Eerder bij de heus ook wel bij een klant geweest met silo's van 6 m breedt en 60 m lang en wanden van 2 m hoog, altijd vooruit er overheen en verdeler er gelijk achteraan, daar redde we de 8 a 10 bunder per uur met gemak en de kuilen zaten altijd goed vast. Schiet mooi op dan en heb je ook mooi voersnelheid in de winter.
+1
J asper
@marco2250 Voor op je nieuwe locatie? Je ging toch verhuizen ?
+1
marco2250
@J asper ja klopt maar is nog niet helemaal defintief maar vast wat aan het kijken
casejxu
@marco2250 wel wat anders op t oog dus? En in Nederland?
+1
marco2250
@casejxu ja denk achterhoek maar net wat ik zeg kan nog 2 kanten op
+2
rommert14
@T60401 kunt beter niks melken heb je helemaal geen werk 👌
Fendt612e
Waarom gekozen voor robots?
+2
johndeere6230
@Fendt612e

Melken liep totaal niet, ze kwamen haaks op de koestand binnen en moesten allemaal door een deurtje van 90 cm binnen komen. Dus als er 1 dikke beer voor de deur stond en niet wilde lopen, stond de rest dr achter beetje dom voor zich uit te staren. Dus konden zo'n beetje elk rondje uit de put. Wat uiteindelijk er in resulteerde dat als je alleen liep je 1 uur en 3 kwartier bezig was op een goeie 70 koeien in een 2x6.

Daarbij begon pa wat last van de polsen te krijgen, ik molk daarom eigenlijk altijd s morgens voor ik naar werk ging en maakte het s avonds af als ik thuis kwam.
Ik begon mij alleen steeds meer te irriteren aan het feit dat het niet lekker liep, zeker te meer ik ging melken, daarbij ben ik altijd wel fan van robots geweest, vooral voor de lichamelijke belasting. Dat we uiteindelijk hebben besloten een robot te kopen.
+2
Fendt612e
@johndeere6230 duidelijk als het melken niet vlot doorloopt, dan is 2x daags melken 2 x teveel

Succes en veel plezier met de nieuwe robot,💪🏽

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2250 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!