Foto van een John Deere 6175R. Vandaag proberen de zomergerst erin te krijgen. Perceel is, op een paar kleine vlekken na, prima te berijden. De weersvoorspellingen zijn dusdanig dat we eigenlijk niet

John Deere 6175R

+3
joozt
Foto van een John Deere 6175R. Vandaag proberen de zomergerst erin te krijgen. Perceel is, op een paar kleine vlekken na, prima te berijden. De weersvoorspellingen zijn dusdanig dat we eigenlijk niet meer willen wachten. Met de voorzetwoeler voor de kopeg komt het zaad altijd in onbereden en losse grond. De ervaring leert dat het zaaien bij wat mindere omstandigheden dan in het gewas niet meer terug te vinden is.
BEboer
@joozt hier begint de gerst net te punten op het droogste hoekje, het natste kan ik NT bij zonder men schoenen onder de drek te hebben. Is vandaag 16 dagen gezaaid, mss een domme vraag maar wel doen jullie zomergerst en NT wintergerst? Ik heb het enkel gezaaid voor het glb telt in Vlaanderen dit jaar mee als braak...
+1
joozt
@BEboer mooi optijd in de grond gekregen dus! Hier hebben we een dag of 10 geleden flink tegen gehad. Meeste percelen hoef je nu nog niet op te komen.

Zeker geen domme vraag! We telen de laatste jaren wintertarwe en dat hebben we ook afgelopen herfst gezaaid. Met de berekeningen voor het nieuwe GLB kwamen we erachter dat we beter iets meer graan kunnen zaaien om weg te komen met de productie- en rustgewassen. Daarom dus zomergerst.
+1
BEboer
@joozt Het was net zoals bij jullie nu, droog genoeg behalve op paar plaatsen. Het was een gok en als het zaad niet teveel water gehad heeft zal die gok redelijk uitpakken hoop ik.
FarmerJ
@joozt Bevalt die Delimbe fronttank? Wat is de reden van deze keuze?
+1
joozt
@FarmerJ Hij doet z’n werk prima maar verwacht niet de verfijnde bediening en afwerking van een Amazone/Kverneland e.d. Voor een kwart tot derde van die prijs mag het ook iets minder zijn natuurlijk. In het zaairesultaat op het land zien we geen bijzonderheden en de dosering klopt ook nauwkeurig!

We zaaiden voorheen met een nokkenrad de tarwe en een opbouwzaaimachine de groenbemester. Na aanschaf van een bredere schijveneg kwam het idee om met een fronttank te gaan werken. Betere gewichtsverdeling en meer zaaizaad meenemen. De graanzaaimachine was ook aan vervanging toe dus toen een kopeg met zaaibalk en verdeler gekocht Ipv complete zaaimachine. Scheelde financieel ook weer een beetje en de fronttank was er immers toch al.
radium45
@joozt Maar goed dat je vorige week op dit stuk gewoon doorgegaan bent met zaaien ondanks de regen. Hier met die laatste regendagen toch weer 30 mm erbij gevallen.
joozt
@radium45 Nou precies! Ben ik ook blij van ja!

Reacties

+1
MF 2725
Gaat mooi zo.
+1
maikwolsink
Bekend perceel, afgelopen najaar ook de nodige baantjes getrokken daar.
+1
JD 6110
Mooi spul vakman !

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6175R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!