Same Ariete met een Kockerling zaaimachine. deze combinatie hebben wij ook nog gehad in het loonbedrijf.

Same Ariete

+11
wim-same
Same Ariete met een Kockerling zaaimachine. deze combinatie hebben wij ook nog gehad in het loonbedrijf.
+2
deutzisthebest
Heel gaaf setje zo!

Leuk detail ook die 2 cycloonfilters op de trekker. En nog een oliebadfilter eronder zo te zien. Dat heb ik nog niet eerder gezien.

Reacties

+2
brauheist
Werkt dat met die sleep erachter?
+2
wim-same
@brauheist Ja, werkte heel mooi
+1
brauheist
@wim-same oke, ik had achter mijn zaaimachine ook zo iets gemaakt maar dat was niet zo een succes
+1
wim-same
@brauheist waarom niet dan ? Wij freesden het in te zaaien grasland voordat wij gingen zaaien. mooie laag rulle grond om over het graszaad heen te slepen.
+1
brauheist
@wim-same ja weet ik niet precies, ik had een proefveld thuis en de opkomst op het stuk wat niet gesleept was was toch beter
+2
deufi
Ziet eruit als een Amazone opbouw.
+2
wim-same
@deufi Klopt, lijkt veel op elkaar.
+2
deufi
@wim-same mooi. Nog niet eerder gezien. Komt dit uit de jaren 70?
+1
wim-same
@deufi weet ik niet precies. wij hadden deze zaaimachine al 2e hands gekocht. De trekker komt uit begin jaren 70
+2
langeslagdiesel
@wim-same wij hadden ook zo’n kockerling, maar dan met schijven. Deze was van 79 geloof ik. Alleen in Dodewaard waren ze er niet zo gelukkig mee begreep ik toen. Later kwamen ze met deze snij schaatsen uit. In Duitsland zijn ze nog steeds leverbaar. Je kon er mooi werk mee maken. De opkomst van het gras was echter vaak teleurstellend. Of te droog met zaaien, of te droog daarna. Was altijd wat eigenlijk. Afstooien met compost ging eigenlijk het mooiste. Gras is een donker kiemer.
+2
2850Johndeere6R
@langeslagdiesel Hier geen problemen met dat het gras niet opkomt, eigenlijk altijd zeer tevreden over. Onze vorige loonwerker had een Hassia ook een prima zaaimachine kwam het gras wat minder van op had ik het idee.
+3
langeslagdiesel
@2850Johndeere6R gaat om de manier van zaaien. Met deze kockerling zaai je in de bestaande zode. Soms dood gespoten soms niet. Maar zonder grondbewerking voor het zaaien uit. Sportvelden doorzaaien deden we er ook mee. Dat ging wel goed als je het veld afstrooide met zwarte grond / zand. En daarna fanatiek beregenen. Geen grote hoeveelheden maar wel regelmatig.
+2
wim-same
@langeslagdiesel Ik denk dat de grondsoort en de vochtigheid ook een belangrijke factor is. Bij ons op het veen kiemt het graszaad bijna altijd wel goed.
+2
2850Johndeere6R
@wim-same Hier zware kleigrond en dat is ook altijd vochtig bij ons. En ik denk dat je daar wat zaaien betreft wel een groot voordeel mee hebt ja
+2
wim-same
@2850Johndeere6R en, uiteraard moet je wel naar de weer verwachtingen kijken.
+3
a3vandiejen
Prachtig Wim.
+4
Gerrit GBo
Mooi!
+3
Wimariete
Mooie combinatie Wim. Prachtige foto.
+3
wim-same
@Wimariete Meestal reden we met deze Ariete met zaaien wel met dubbel lucht om insporing tegen te gaan. en anders de Kockerling achter een andere trekker met bredere banden.
+2
2850Johndeere6R
Onze loonwerker rijd met exact de zelfde köckerling zaai machine. Top machine overigens 👌🏽
+1
Towaberg
Heel mooie foto Wim!
+1
caseboy
Is dit een zaaimachine om grasland mee door te zaaien?
+2
wim-same
@caseboy meer inzaaien dan doorzaaien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Ariete ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!