Foto van een Deutz D8005. Foto is geplaatst door KubotaB6001 op 29-03-2023 om 21:20:18, met 9 reacties.

Deutz D8005

+4
KubotaB6001
Foto van een Deutz D8005

Reacties

+5
bob de bouwer
Dat ziet er al heel mooi uit
+6
a3vandiejen
Dit is gaaf👌👌
+4
hooidonk
Echt heel mooi geworden! 👌🏼
+1
WaterDeutzer
Vanghaken is wel makkelijk, maar beetje na de tijd.
+5
Deutz-5006
@WaterDeutzer die hydrauliek koppelingen ook, maar je gaat er nu toch ok niet meer van die schroevers opzetten als je bezig bent.. trekkers werden met de jaren ok aan gepast tijdens t werk, vind het een prachtige mooi onverprutste machine worden 😀
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Deutz-5006:
je gaat er nu toch ok niet meer van die schroevers opzetten

Eind jaren '50, begin '60 was Dowty van Parker de standaard snelkoppeling voor hydro. Ik heb er nu nog steeds van liggen. Voordeel: altijd lekvrij en onder druk aankoppelbaar. Maar uiteraard niet meer toepasbaar vanwege de Pioneer norm.
+1
KubotaB6001
@WaterDeutzer je hebt gelijk, maar op de vanghaken en kipperknobbel na laat ik alles zo origineel mogelijk. En inderdaad vooral uit praktische overwegingen. Dit type snelkoppeling zou er toch op zitten volgens de boeken? Vertel mij iets meer over die jij vermeldt; ik vind er namelijk niet veel over op het eerste zicht?
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @KubotaB6001:
Vertel mij iets meer over die jij vermeldt

Zie de afbeeldingen, mannelijk deel zat op de trekker. Vrouwelijk deel aan de slang. Met een licht tikje (trekpen) zet je 'm vast of los. Bij mijn weten bestond de kogelsnelsluiting nog niet in jaren '50, begin '60. Zijn op meer websites nog steeds te bestellen, bijvoorbeeld Kramp (Indi).

(klik om te vergroten)

Dowty snelsluiting

(klik om te vergroten)

Dowty snelsluiting

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D8005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!