Foto van een Fendt 108 LS nog maar iets veder uit elkaar halen. Eindaandrijving ook open halen omdat hier ook nog een bij geluid in zit.

Fendt 108 LS

+3
joey-bertram
Foto van een Fendt 108 LS nog maar iets veder uit elkaar halen. Eindaandrijving ook open halen omdat hier ook nog een bij geluid in zit.

Reacties

105ls78
Beste klus denk ik ?
+1
basia
@105ls78
Is niet moeilijk ; goed (speciaal) gereedschap is eigenlijk wel een vereiste
joey-bertram
@basia klopt nog even kijken om wat speciale stukken "gereedschap" te maken om de as eruit te kunnen drukken.
basia
Hier deze afgelopen week nog een wielas-keerring vernieuwd , zonder goede borgveer-tang wel een gepruts .
Nog iets gevonden vanwege bijgeluid ?
joey-bertram
@basia nog niet echt iets maar moet eerst de as van de wielnaaf met het grote tandwiel eruit halen voordat de rest van de bak eruit kan.
basia
Ik had een 106 en de 108 heeft andere eindvertragingen (zwaardere uit voering )
ik heb de mazzel dat ik hulp had van een medewerker van een (Fendt) mechanisatiebedrijf;dus die had even speciaal greedschap meegenomen
Ook een borgveertang voor de borgring achter het grote tandwiel ; en een hulpstuk om de as er uit te drukken (gaat toch redelijk zwaar )
Aan de lagers was nog geen slijtage te zien ; dus weer gemonteerd en met shimms afgesteld .
(Heb lagerprijzen van de wielas even opgezocht ; viel mee, de grote nr. 30213 bij tech webshop nog geen 14 euro en de kleinere 30 euro bij lagerboer (30211) alle 2 SKF lagers
Originele keerring is niet echt goedkoop (zo rond de 50 euro ) o.a. bij pattechniek
(keerring is nr . : X550151501000 )
Davy73
@basia Ik heb momenteel de eindaandrijving van mijn 106 open en wil nu de keerring aan het differentieel en aan de eindvertraging gaan vervangen, weet jij daar toevallig de originele nummers van en/of waar ik deze kan bestellen?
+1
basia
@Davy73

Nee ; van die keerringen heb ik geen nummers of maten ; of bestellen bij een Fendt dealer;of demonteren en volgens de maten nieuwe bestellen (maten staan bijna altijd op de keerringen )
+1
Davy73
@basia Bedankt voor je antwoord! Ik zal erop letten bij het demonteren
Davy73
Ben heel benieuwd wat het vreemde geluid veroorzaakt bij jouw, heb namelijk hetzelfde fenomeen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 108 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!