Foto van een john deere 355, na de eerste maaibeurt van 2023.  De zon scheen gisteren en het is bijna Pasen.  Dus ik kon het niet laten.  Maar nu kan deze wel een poetsbeurt gebruiken.  Ook moet ik no

Het is nog nat...

+4
jd3140jb
Foto van een john deere 355, na de eerste maaibeurt van 2023. De zon scheen gisteren en het is bijna Pasen. Dus ik kon het niet laten. Maar nu kan deze wel een poetsbeurt gebruiken. Ook moet ik nog een scheur in de motorkap herstellen. Daar is afgelopen winter een houten balk op gevallen en de balk was het sterkste. Die heeft geen schram. Dan is mijn oude wheelhorse andere koek. Die is nog helemaal van ijzer gemaakt. Maar heeft dan weer geen opvangbak en dus mag ik er rond het huis niet meer mee rijden van moeder de vrouw (iets i.v.m. allemaal gras in huis en niet geboren om alle dagen te kuisen...). Dit is ook een hydrostaat, waar de oude nog echt handgeschakeld is. De voorwaarde was wel dat bij de komst van deze, de oude zou verdwijnen, maar dat laatste ben ik 'vergeten'. Ik kan het niet over mijn hart krijgen, dat rijdt nog prima, maaidek is al meermaals gelast maar maait nog steeds al wat voor komt, kawasaki 1-cilindermotor met een geweldig geluid en een trekhaak voor mijn aanhangwagen (wat bij deze niet kan owv de opvangbak). Allemaal goede redenen om hem toch maar te houden. Tenslotte is hij ook al 41 jaar in de familie, dat schept een band denk ik dan.

Reacties

+1
jd3140jb
Het type 355 is blijkbaar niet gekend op TF. Wie weet hoe ik dat moet aanpassen (455 is dan weer wel gekend)?
+2
stijn-de-bock
Schitterend verhaal, wheel horse houden zou ik zeggen.
+2
jd3140jb
@stijn-de-bock Is ook het plan. Ik moet alleen de sleutel wegstoppen zodat ze hem niet stiekem verkoopt als ik niet thuis ben. Zou hier zomaar kunnen 😁 Een paar dagen beeld zonder klank kan ik nog wel aan. En nee, ze heeft geen account op dit forum en leest (tot nu toe) ook niet mee. Tractoren is niet haar ding. Zijn allemaal "staat-in-de-weg/rijdt-in-de-weg" dingen. En veel te traag.
+1
stijn-de-bock
@jd3140jb gecondoleerd 😅😅
2850Johndeere6R
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Geen Geen naar John Deere 355
+2
Massey 2705
De eerste snee heb je al weer mooi achter de rug met de lawnmower....! 😉
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Geen Geen naar John Deere 355 (nieuw type)
Tom VB
Ik stel net als @Jelle Boerkamp6110 voor deze foto te verplaatsen naar John Deere 355 (nieuw type)
Towaberg
Ik was onlangs met de jd grasmaaier van op mijn werk bij de firma die het onderhoud doet, die wisten mij te vertellen dat jd alleen nog zitmaaiers maakt, maar geen gewone grasmaaiers meer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!