Peecon cultivator groot onderhoud. Nieuwe middenbalk. Van 100/100/10 naar 140/140/10. En dan van 2.6m naar 3m en van 11 tanden naar 9 tanden met ganzenvoet.

Peecon ombouwen

+3
Johnnyput
Peecon cultivator groot onderhoud.
Nieuwe middenbalk. Van 100/100/10 naar 140/140/10. En dan van 2.6m naar 3m en van 11 tanden naar 9 tanden met ganzenvoet.

Reacties

+1
Krispax
Dan loopt die niet zo rap vol in de maïs stoppel.
Johnnyput
@Krispax dat is idd de bedoeling.
De vorige versie had daar nogal veel last van.
Vroeger werd op het bedrijf alles gehakseld en waren er geen problemen mee. Sinds enkele jaren geen dieren meer en wordt alles gedorst. Niet anders dan problemen sindsdien. Dit gaat hopelijk verleden tijd zijn.
Ook was de balk beetje getordeert . Dus dan maar meteen groot aanpakken. En alles wat verzwaren.
Pauls
@Johnnyput En geen schijveneg dan na het dorsen ? 2 rijen tanden lopen bijna altijd vol, 3de rij zorgt voor meer 'doorstroming' als ze mooi in verband staan. Natuurlijk als je de tussenruimte groot genoeg maakt kan het mss met 2 rijen ook goed gaan. Ga je ook een strooier bij opbouwen voor groenbemester ? Werkt de zocon goed in vers (binnen 1 week) gedorsen mais ? Wel een mooi projectje als het klaar is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Cultivator ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!