Foto van een John Deere 6130R aan het veldbonen zaaien.Het winter project van afgelopen winter is weer afgerond, Er is zelf een veldbonen zaaier gemaakt. Dit is omdat vele veldboon-zaaimachines bij on

John Deere 6130R

+4
Roeldeutzdx
Foto van een John Deere 6130R aan het veldbonen zaaien.
Het winter project van afgelopen winter is weer afgerond, Er is zelf een veldbonen zaaier gemaakt. Dit is omdat vele veldboon-zaaimachines bij ons op de zware klei in het najaar niet diep genoeg kunnen om veldbonen te zaaien. Hierbij is een soort vaste tand gemaakt waardoor je makkelijker door de grond kan. De zaaielement is zelf 3 d getekend. De zaaibak is van Zocon waar de veldbonen in zitten. De zaaidiepte was 6 cm. En voorop 4 cm diep kopeggen en achterop ook 4 cm om het netjes en dicht achter te laten. De breedte van tand tand afstand is 37,5 cm. De beide kopeggen zijn van Amazone. De grond was hier nog redelijk vochtig.

Reacties

mdoornekamp
Mooi werk zo. Zitten de zaai elementen vóór de achterste kopeg? En dan de kopeg over het zaad heen laten draaien
Roeldeutzdx
@mdoornekamp ja klopt de zaai elementen zitten voor de achterste kopeg. Ja draait over het zaad heen.
+2
casejxu
@Roeldeutzdx zat vandaag even farmer phil te kijken op joeptoep. Bonenzaad met kunstmeststrooier verdelen en dan schijvenegg er door😅
+1
koenclaas
@casejxu Die mannen boeren niet zo moeilijk hahaha.
Jotke
Quote:
Er is zelf een veldbonen zaaier gemaakt. Dit is omdat vele veldboon-zaaimachines bij ons op de zware klei in het najaar niet diep genoeg kunnen om veldbonen te zaaien.

In de voetsporen van wijlen John Deere( himself)!😜

Ziet er netjes uit!👌🏻👌🏻👌🏻
2850Johndeere6R
Vakwerk 👌🏽

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6130R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!