Foto van een Fendt Favorit 2 met Stoll bietenrooier. Vermoedelijk ergens uit de jaren 60-70.De Favorit 1 en de Favorit 2 zijn zeldzamer dan de iets recentere Favorit 3. Die laatste heeft een vier-cili

Fendt Favorit 2

+15
Svendt28
Foto van een Fendt Favorit 2 met Stoll bietenrooier. Vermoedelijk ergens uit de jaren 60-70.
De Favorit 1 en de Favorit 2 zijn zeldzamer dan de iets recentere Favorit 3. Die laatste heeft een vier-cilinder van 55 pk.
De Favorit 1 en 2 zijn drie-cilinders van resp. 40 en 45 pk.
Zulke bieten-rooi-combinaties heb ik vroeger in onze streek meermaals aan het werk gezien,meestal waren het éénrij-rooiers van Schmotzer ofwel zoals deze Stoll.
Prachtig nostalgisch plaatje en verdiend dus een plaats hier op TF. 😍

Reacties

+15
Svendt28
Langs de andere zijde.

(klik om te vergroten)

+7
bob de bouwer
Prachtig mooi plaatje, hier in de buurt werd meestal de Stoll bietenrooier gebruikt
+7
a3vandiejen
Schitterende foto.
+8
wim-same
Mooie foto's, en ook mooi met die wiel gewichten.
+7
stijn-de-bock
Echt prachtig
+6
Fendt_favorit
Prachtig! Zo te zien is het een Favorit 1 op de foto. Is dit ook in België? Ik ben in het bezit van een Favorit 1, met Belgische papieren, geleverd nieuw door de Muynck.
+4
Svendt28
@Fendt_favorit Dit is in Duitsland, Favorit 1 zou ook kunnen, verschil tussen beide is klein. Het is in elk geval geen Favorit 3.
+9
Wimariete
Prachtig plaatje. Een oom van mij rooide altijd met een Kleine 1 rijige bietenrooier met bunker. Daar stond toen een International 523 voor. In natte omstandigheden kreeg die trekker het er erg moeilijk mee. Het blad werd aa rillen op het land gelost. De plaatselijke loonwerker bracht het blad dan met een opraapwagen naar de kuil, waar ik het met onze trekker met afschuifvork aan een kuil bracht en vast reed. Kuilen tot bijna 2.5 meter hoog. Een poosje later bleef er amper 75 cm van over.
+10
Svendt28
@Wimariete Ja in natte omstandigheden wordt dat zwaar voor zo een trekkertje van rond de 50 pk. Die Kleine rooiers heb ik hier nooit echt bezig gezien maar ik vermoed dat het zo één als deze is.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+5
Wimariete
@Svendt28 Klopt. Type nr weet ik niet. Misschien was er ook maar 1 model. Die machine rooide wel mooi schoon wat ik mij er van herinner.
+6
Rondeutz06
Mooie nostalgische foto
+1
toonvanbergen361
Knappe combinatie!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Favorit 2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!