Land klaarleggen voor uien te kunnen zaaien.Eindelijk droog genoeg om te kunnen beginnen.Nu maar proberen zoveel mogelijk te zaaien voor de regen van vrijdag

John Deere 6130R

+2
t6030power
Land klaarleggen voor uien te kunnen zaaien.
Eindelijk droog genoeg om te kunnen beginnen.
Nu maar proberen zoveel mogelijk te zaaien voor de regen van vrijdag

Reacties

MaxxuM4ever
Dat zijn dan 1ejaars plantuien?
t6030power
@MaxxuM4ever ik rij voor de zaaiuien.
We hebben een 2de zelfde combinatie die rijdt voor de 1ste jaars plantuien
Johndeeretje
Hoeveel bar zit er in voorbanden? Lijkt me veel omdat gewicht erop drukt?
t6030power
@Johndeeretje ik heb echt geen idee. Zit ook water in de banden
MaxxuM4ever
@Johndeeretje dat gewicht valt wel mee doordat ze naar verhouding verder van het zwaarte punt zitten van de trekker. Hoe verder de as van het zwaartepunt af zit hoe kleiner de belasting op die wielen.
De belasting op de achterwielen is zo dus groter dan met de originele voorwielen op de grond. @t6030power waarom heb je de originele voorwielen er nog aan, die ontnemen toch alleen maar zicht en extra gewicht?
+1
t6030power
@MaxxuM4ever ja extra gewicht is niet het probleem aangezien de banden ook vol water zitten. En met op de weg rijden is het fijner op ze eigen wielen en we zitten vrij veel op de weg
JD3010
@t6030power Maar waarom water in de banden?
t6030power
@JD3010 voor extra druk op de banden druk verschil met de achterwielen was nogal groot
+1
JD3010
@t6030power Ik vind zulke trekkers al veel te zwaar in het voorjaar, om dan nog water in de banden te doen.
MaxxuM4ever
@JD3010 met zo’n trike streef je naar egale bodem belasting voor een egale opkomst en gewasstand. Het voelt inderdaad wat tegenstrijdig om dan je trekker zwaarder te maken om het doel te bereiken. Volgens mij herstel je zo ook beter de capilaire werking op voorjaars geploegd land. Op najaars geploegde klei speelt dit allemaal veel minder en is een zo licht mogelijke trekker het mooist inderdaad. Al zie ik thuis de trekker voor de kopeg door de jaren heen ook steeds zwaarder worden, voor het gevoel dan weer gecompenseerd met betere banden, maar dat is een beetje het paard achter de wagen spannen vanzelf. Zoals bij u een 2030 of 2850 op XM108 is het beste.
+1
JD3010
@MaxxuM4ever Je gaat toch ook niet met een wals het land in. 😂
MaxxuM4ever
@JD3010 dat zeg jij nu, jaren geleden vroor het zo hard dat land voor tulpen planten met een asfaltfrees werd gefreesd om er vervolgens snel in te planten. Over zware machines gesproken.
t6030power
@JD3010 dat de trekker eigenlijk gewoon te zwaar is voor het ideale is zeker waar. Maar voor een egaal zaaibed schijnt dit toch het mooiste te werken. Zeker op de zandgronden waar we ook veel op zitten
JD3010
@t6030power ik zit op klei, misschien komt het dan wat secuurder
t6030power
@JD3010 dat weet ik wel zeker 😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6130R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!