John Deere 6145R met ronde balenpers afgefikt. Foto is geplaatst door Abarth500 op 22-04-2023 om 21:23:47, met 40 reacties.

John Deere 6145R

+2
Abarth500
John Deere 6145R met ronde balenpers afgefikt

Reacties

+1
draaipiet
Niet best
+2
toonvanbergen361
Brutte pech, fiasco!
+1
Van-Epscheuten
Weet je ook hoe de brand is ontstaan?
+1
Abarth500
@Van-Epscheuten ja in de pickup van de pers. Daar kwamen de vlammen uit. Was niks meer te redden
+3
MF 2725
@Abarth500 eigenlijk zou je met zoiets een vanuit de cabine te bedienen trekhaak/koppeling moeten hebben. Aftakas uit, trekhaak/koppeling open en gas erop!
+2
PieterA
@MF 2725 Meestal heb je wel een minuut of zo. Als je rustig blijft kun je er dan met een normale aanbouwwijze wel vanaf raken. Hier op het eiland is dat toch al een paar keer gelukt.
+1
casejxu
@PieterA en je heb t zomaar. Hier is van de week in de buurt een JD7810 afgebrand voor de mestmixer. omroepcastricum.nl/nieuws/artikel/…
+3
case 745 xl
@PieterA heb hier ook eens een pers in de brand gehad maar ik had met hooi echt geen minuut. Stond bij de pers toen de brand begon en had gelukkig de trekpen goed in het vet zitten zodat die er makelijk uit wilde. Heb met aftakas en slangen en alles er nog aan de trekker weg gereden was mischien een kwestie van 15 sec. Maar had het ventielenblok van de trekker al in brand staan. Die kon ik gelukkig nog uit krijgen.
+3
RaHeados
@MF 2725 is er wel, heb wel eens filmpje voorbij zien komen met een snelwissel voor een pers. Kan het filmpje zo op YouTube ook niet vinden.
+3
RolandK
@RaHeados Is hier op het forum ook wel eens besproken, was het geen Deense uitvinding ofzo ?
+1
RaHeados
@RolandK ja zou goed kunnen
+1
MF 2725
@RaHeados je hebt bijvoorbeeld op afstand bedienbare vangmuilkoppelingen.
+2
deJong
@MF 2725

Gebruikte bij het loonbedrijf een vangmuil koppeling in de slee van een nh t6030 met voorlader. Makkelijk met balenruimen.

Kon je zo ff het touwtje aantrekken en dan was de wagen weer los en kon je laden en lossen zonder afstappen🤙🤙
+2
houthandel1056
@deJong JD heeft als optie daar een hendel voor in de cabine. Waar een staalkabel aan kunt bevestigen voor de vangkuil los te koppelen
+2
RaHeados
@houthandel1056 hebben wel meer merken, ik weet Fendt, new Holland en case hebben dat ook uit m'n hoofd. Zijn er ongetwijfeld meer. Duitsers zijn er ook gek op.
+1
deJong
@houthandel1056 die amerikanen rijden ook altijd met van die schamnelwagentjes🫠
+1
MF 2725
@deJong Ja, zoiets bedoelde ik.
+1
case 745 xl
@deJong dat heb ik ook
+2
RaHeados
@MF 2725 ja die werken ook wel makkelijk, alleen dat systeem wat ik bedoel koppelt ook de hydrauliek en aftekas netjes snel af.
+1
Fendttrisixfan
@RaHeados SIWI maakt zo een systemen
+3
RaHeados
@Fendttrisixfan dat is hem ja.
Filmpje opgezocht:
+3
caseboy
@RaHeados dit systeem heb ik ook weleens voorbij zien komen, is wel een mooie oplossing.
+2
kearl
@caseboy Als de pers in de brand staat dan maakt mij die slangen en aftakas niet veel meer uit 😅
De meeste automatisch trekhaken zit wel een haakje waar je desnoods een touw aan kunt maken waardoor je vanuit de trekker snel kunt afkoppelen. Als je met een pers onderweg bent misschien wel een goed idee om daar wat mee te doen.
+3
Fendttrisixfan
Quote Reactie van @kearl:
haakje waar je desnoods een touw aan kunt maken waardoor je vanuit de trekker snel kunt afkoppelen.

Met een touwtje trek je hem niet open hoor, op originele hendels zit er een grote hefboomwerking op
+1
draaipiet
Quote Reactie van @kearl:
Als de pers in de brand staat dan maakt mij die slangen en aftakas niet veel meer uit

Als je pech hebt kunnen die slangen ook ontzettend sterk zijn, ik heb een keer gezien dat er een zijn kiepkar verloren had en een paarhonderd meter later merkte hij dat en hing nog gewoon achter zijn trekker. de kar was meegesleept aan de hydroliekslang. En dat was er maar een, als je kijkt wat er aan een pers zit........ samen zijn ze zeer strerk
+1
PieterA
@draaipiet Klopt, ook een keer gehad. En een keer met een volle 12-tonner met bieten. Die trok het hele hydrauliekblok van de achterbrug van de inter 1255.
+2
JD3010
@PieterA Tegenwoordig floepen die slangen zo uit het ventiel.
+1
PieterA
@JD3010 Als je er recht aan trekt wel, maar als je er schuin aan trekt valt het nog wel eens tegen.
+2
JD3010
@PieterA Als er maar hard genoeg aan getrokken wordt, gaan ze er echt wel uit.
+2
bart99
@draaipiet Maar dan ben je ook écht niet aan het opletten of wel? 😅 Gelukkig nooit gehad maar dat merk je toch wel lijkt me?
+3
draaipiet
Quote Reactie van @bart99:
Maar dan ben je ook écht niet aan het opletten

Nee dan ben je zeker niet aan het opletten, maar wat ik meer bedoel is als het heel moet blijven dan gaat het kapot, en als het kapot mag om je trekker te redden is het loeisterk
+2
Fast Eddy
@caseboy

Zeker weten. Bij een vangmuilkoppeling heb je de boel vrij snel los. Maar bij een K 80 koppeling werkt dat toch anders. Als je nog tijd hebt kan je proberen de pin van de ondertrekhaak eruit te krijgen. Waardoor alles met eruit glijd.
+1
deJong
@Fast Eddy de hefarm eronder en eraf tillen🤷‍♂️
+2
Fast Eddy
@deJong

Knap als je dat lukt met 1 hefarm. Daar komt nog bij dat sommige eigenaren de hefarmen verwijderen of omhoog vastzetten.
+2
RaHeados
@Fast Eddy gewone vee boer steekt daar geen tijd in, is soms halve dagen aan het omkopelen met drukte. Moet je wel alles bij je houden 🤪
+2
Van-Epscheuten
@MF 2725 verzekerings technisch vliegt bij ons beter de trekker in de brand, dan alleen de pers. Dacht niet dat machines bij ons verzekerd waren tegen zelfontbranding, trekker daarintegen wel
+3
RaHeados
@Van-Epscheuten beide keren heb je er niks aan, als de persoon maar veilig komt is t belangrijkste....
+2
Van-Epscheuten
@RaHeados dat staat voorop ja
+1
draaipiet
Quote Reactie van @Van-Epscheuten:
verzekerings technisch vliegt bij ons beter de trekker in de brand, dan alleen de pers.

Dat is ook wel weer een dingetje, soms is je trekker verzekerd met de eventuele machine die er achter hangt, als je hem dan loskoppelt om je trekker te redden is de machine weer onverzekerd. maar zoals @RaHeados schrijft het belangrijkste is veiligheid en personen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6145R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!