Foto van een Same Taurus 60, plaatstelijke smid er weer bij. Vorig jaar rond deze tijd hebben ze de koppeling vervangen alleen afgelopen zomer bonkte de aftakas. Toen afgekoppeld want haast maarja wou

Same Taurus 60

+3
RolandK
Foto van een Same Taurus 60, plaatstelijke smid er weer bij. Vorig jaar rond deze tijd hebben ze de koppeling vervangen alleen afgelopen zomer bonkte de aftakas. Toen afgekoppeld want haast maarja wou binnenkort maaien dan moet het het wel weer doen (Kan het eerst wel weer vergeten met deze regen) maar goed nou kwam er laatste weken ook aan het licht dat de koppeling niet goed ontkoppelde maar dit zat niet in de afstelling misschien is hier een knappe kop die mij verder kan helpen ? Wanneer ik soms ontkoppel en wil gaan schakelen (uit de versnelling halen) dan moet ik eerst weer koppeling los en weer opnieuw intrappen voor ik hem er uit kan halen. Dit was voor het vervangen van de koppeling niet zo. Is dit normaal en let ik gewoon niet op of speelt er hier meer ?

Reacties

+2
yoohan
Als je door het luikje kijkt en iemand even de koppeling laat intrappen, wat zie je dan?
Staan drukvingers gelijk afgesteld na koppeling vervangen?
Komt druklager ook goed vrij van de vingers op moment dat koppeling niet ingetrapt is?

Trapt het pedaal nog lichter of zwaarder als voor de vervanging?
+1
RolandK
@yoohan Ik heb het idee dat het wat lichter ging maar dat weet ik niet meer zeker, dat eerste gedeelte zal ik vandaag even testen ! Als het goed is hebben ze druklager ook vervangen. Ze hebben gisteren nogmaals de afstelling nagelopen en kreeg alleen als antwoord dat hij halverwege aangreep en dat dat goed moest zijn.
+1
arnold-arentze
@RolandK En heeft de plaatselijke smid zelf ook door het luikje gekeken en gecontroleerd zoals Johan @yoohan aangeeft?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Taurus 60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!