Vandaag dan toch de laatste maïs gezaaid onder minder gunstige omstandigheden. Maar goed hij zit erin. De ene helft dit jaar gespit en de andere helft ge-eco-ploegt en daarna gezaaid. We gaan zien wa

Fendt 930

+2
ZetorTwente
Vandaag dan toch de laatste maïs gezaaid onder minder gunstige omstandigheden. Maar goed hij zit erin. De ene helft dit jaar gespit en de andere helft ge-eco-ploegt en daarna gezaaid. We gaan zien wat het brengen gaat.
radium45
@ZetorTwente Zitten er plastic zakken over de zaai-elementen of lijkt dat maar zo?
ZetorTwente
@radium45 Zitten inderdaad plastic zakken over.

Reacties

+5
RVM
Sorry, maar op dergelijke combinaties om simpelweg mais te zaaien kan ik maar geen oog krijgen. Wat een gewicht in je land, en dat met de vochtige grond van dit moment.
RaHeados
@RVM werkt een mooi pak losse grond naar boven, maïs komt niet op het vast gereden te liggen. De verdichting onder de spinmachine moet je t maar niet over hebben denk ik.
ZetorTwente
@RaHeados Inderdaad, die verdichting moeten we vant najaar met een groenbemester of volgend voorjaar maar weer op lossen. Is ons eerste jaar, voorheen altijd geploegd, en als spitten voor onze grondsoort toch meer waakzaamheid vraagt, dan toch maar terug naar de ploeg wellicht. Gaan het meemaken. Is sowieso allemaal anders dit jaar, weeromstandigheden, bewerkingen en loonwerker.
RVM
@ZetorTwente in de hele droge zomers van de laatste jaren wordt er hier in de streek wel eens grond “voor”beregend voor de grondbewerking en plantwerkzaamheden ( groenteteelt ). Ploegen na het beregenen kwam er dan vaker het beste uit ipv versmeren met de spitter. Huidige omstandigheden zijn wellicht vergelijkbaar. Heb vandaag nog tegen een paar klanten gezegd: als jij denkt dat het goed genoeg is om te beginnen, moet je nog 2 dagen extra wachten. In de zomer zeggen we altijd achteraf, we hadden beter 2 dgn langer kunnen wachten. Die kun je dan beter nu pakken. Over een tijdje weten we echter pas hoe het had gemoeten
+1
MaxxuM4ever
@RVM zaaien is raaien zei mijn stage boer altijd.
jesperb
@RVM op z’n minst hadden de wielgewichten thuis kunnen blijven, het zou wel kunnen dat er nog woel poten onder de spitter zitten…
+1
bartjuh
Waarom niet 1a2 dagen langer wachten. Las laatst ergens dat onder mindere omstandigheden poten/zaaien net zoveel schade kan geven als 3 weken later poten/zaaien
ZetorTwente
@bartjuh de andere 28ha die aan dezelfde kuil moet is eind vorige week- afgelopen maandag gezaaid. Hij praat komend weekend weer van regen, en willen liever beetje zelfde rijpheid maïs aan de kuil, en dan moet je geen 3 weken tussen je zaaimomenten hebben.
MaxxuM4ever
Hoe diep spitten jullie en heb je op jullie grond ook last van een ploegzool na jaren ploegen op dezelfde diepte?
+8
BEboer
Nieuw in het gamma 😂 hier staat hij boven de mais maar op ieder perceel zijn meerdere grepjes gegraven voor het water af te laten.

(klik om te vergroten)

+1
ZetorTwente
MaxxuM4ever
@ZetorTwente mooi filmpje. Moet je nu apart nog kunstmest strooien?
ZetorTwente
@MaxxuM4ever nee kleine bakjes zijn voor kunstmest, zeer geconcentreerde korrels, heb je niet zoveel nodig.
MaxxuM4ever
@PieterA zo zie je maar weer, grote wielen voor je messenfrees, die kleintjes bulldozeren snel.
PieterA
@MaxxuM4ever Ja; inderdaad. En dan lijkt het hier nog droog zand bovenop.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 930 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!