Foto van een Claas Xerion 3300 van Jos van Dijck uit Loenhout. Foto uit 2014.. Foto is geplaatst door caseboy op 14-05-2023 om 20:45:51, met 17 reacties.

Claas Xerion 3300 VC

+4
caseboy
Foto van een Claas Xerion 3300 van Jos van Dijck uit Loenhout. Foto uit 2014.

Reacties

MaxxuM4ever
Dese konden de cabine toch draaien en boven de motorkap plaatsen?
+3
caseboy
@MaxxuM4ever dat is een optie dat ze de cabine kunnen draaien, de cabine draait dan niet boven de motorkap maar boven op de achterbrug. Er zijn 3 Xerion varianten: Trac (cabine vast gemonteerd op t midden van de trekker), Trac VC (cabine draaibaar van midden naar achterbrug) en Saddle Trac (cabine vast gemonteerd boven de motorkap)
MANAckerdiesel
@caseboy volgens mij is dit een Trac VC, hij reed er ook mest mee en in natte periodes maïs met een maïsbek in de achterhef en een bunker bovenop de motorkap
+1
valmet6400power
Aardige korte brulpijp erop!
+1
Fast Eddy
@valmet6400power

Brullen doen ze wel.
+1
valmet6400power
@Fast Eddy
Ja ook met een langere eindpijp erop inderdaad, mooi geluidje!
+1
Fast Eddy
@valmet6400power

Dit type Cat motoren zit nog een grom en een brul in. Dezelfde motoren lagen ook in de draineermachines.
Fast Eddy
@valmet6400power

Die Cat motoren zat meer power in dan die Volvo Penta/ Deutz kruimeldief van Boersma. Die vond de hardere grond hier niet zo fijn.
+1
valmet6400power
@Fast Eddy
Je zou zeggen ze hebben vermogen genoeg maar dat was dus niet zo..
+2
Fast Eddy
@valmet6400power

De Cat motoren hebben meer inhoud dus zijn wat taaier en ze hebben meer vermogen. De machine van Ignas had minder vechtlust en werd veel te warm. De lak van de motorkap schroeide weg en dingen onder de kap gingen kapot van de hitte. Daarom hebben ze toen bij Combi Drain in de werkplaats zijn machine ook iets aangepast. De uitlaatdemper hebben ze onder de kap weg gehaald en buiten de kap gemaakt. Toen was het hitte probleem opgelost.
MaxxuM4ever
@Fast Eddy in dat zachte poldergrondje bij ons heb je niet zoveel vermogen nodig hè haha. Wat dat die grote kettingraver machine met die problemen? Ze hebben er meerdere dacht ik
Fast Eddy
@MaxxuM4ever

Klei en zavel graaft heel mooi inderdaad. Die machine van Ignas die ik bedoel is dacht ik van 2008. Een Interdrain 1824 is het.
caseboy
@Fast Eddy waren dat dan die 7 liter Penta motoren?
Fast Eddy
@caseboy

Dat dacht ik wel.
caseboy
@valmet6400power dit is omdat in het mestseizoen de cabine op de achterbrug wordt geplaatst en een mesttank wordt gemonteerd
valmet6400power
@caseboy
Dan snap ik het wel ja 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Xerion 3300 VC ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!