Foto van een Leyland 804 tijdens het Agrarische Verleden Herleeft in Toldijk.. Foto is geplaatst door jordi 1455 op 17-05-2023 om 20:46:02, met 9 reacties.

Leyland 804

+2
jordi 1455
Foto van een Leyland 804 tijdens het Agrarische Verleden Herleeft in Toldijk.

Reacties

+3
stijn-de-bock
Je ziet ze maar weinig aan deze kant van de Noordzee
+2
mklok
@stijn-de-bock vind het een mooi merk. Zeker de geschiedenis. Niet veel later is het marshall geworden. Heb me een beetje verdiept van dit merk.
+1
jordi 1455
@mklok Deze trekker is van na de overname gezien de harvest gold kleur.
mklok
@jordi 1455 Dit heeft leyland nog volgens mij zelf uitgebracht.
+1
jordi 1455
@mklok je hebt gelijk het was de Golden Harvest serie uit 1980, voor de overname in 1981.
+3
mklok
@jordi 1455 Leyland had zijn fabriek in het schotse Bathgate. Begin jaren tachtig was er ene Charles Nickerson , een zakenman en agrariër, die eigenaar was van de Track Marshall . Leyland is door Charless Nickerson gekocht. Op het terrein van de Bathgate Factory stonden toen honderden onverkochte Leylands. Charles wou de productie naar Gainsborough hebben waar ook de Track Marshall werdt gebouwd. Alles is via de trein naar Gainsborough vervoerd en daar op het terrein neergezet. Maar omdat de productie lijn nog niet klaar was hebben ze een jaar lang deze voorraad eerst verkocht. Ze werden uiteraard eerst omgestickerd. Leyland eraf en Marshall weer erop. Later zijn er nog nieuwe types uitgebracht de Marshall 100 en 125. Die nu meer waard zijn als toen der tijd. Maar helaas door hoge schulden en de economische crisis is dit jammer genoeg geëindigd. Marshall is toen weer verkocht en probeerde eerst nog met Steyr samen te werken en als Marshall te verkopen.
+1
jordi 1455
@stijn-de-bock klopt zijn er maar een paar 100 geregistreert, overigens is dit waarschijnlijk de enigste 804 die in Nederland is.
akkermopet
@jordi 1455 En dat in de Achterhoek 😜

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Leyland 804 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!