Vandaag de schudder uit de schuur gehaald. Het was me al opgevallen dat een kruiskoppeling tussen de elementen eraf was gevallen. Blijkbaar was een klembout losgelopen, geen probleem, simpel te maken.

BLOOPERS Krom

+5
GerbertXL
Vandaag de schudder uit de schuur gehaald. Het was me al opgevallen dat een kruiskoppeling tussen de elementen eraf was gevallen. Blijkbaar was een klembout losgelopen, geen probleem, simpel te maken. Puntje is wel dat je in ingeklapte stand de kruiskoppeling erop moet schuiven en de klembout in uitgeklapte stand aangedraaid moet worden. Ik had de kruiskoppeling op z'n plek geschoven maar met uitklappen gleed hij er weer af, en kwam tussen de scharnieren waardoor de cilinder nog slag over had. Zie hier het resultaat.
Een beetje meppen met een kunststof palenhamer en hij was weer recht.

Reacties

Albert Peters
Beetje pech
+1
GerbertXL
@Albert Peters het valt niet mee vandaag, pin losgebroken van de kleine hark en nu een maaier kapot, maaischijf eruit gebroken.
+1
casejxu
@GerbertXL dan worden het meteen van zulke dagen.....
+1
GerbertXL
@casejxu net de maaibalk uit elkaar gehad, dolle pret haha.
Eerst begon er iets te klingelen, bleek er een element van tijd gegaan dus raakten de messen elkaar. Ik kon niet helemaal thuisbrengen hoe dat kon dus maar het element weer op tijd gezet (stelt niet zoveel voor). 1 perceeltje gedaan, tweede perceel de maaier aangezet, rrrrrr en toen geen rrrr meer. Was de hele maaischijf met tandwiel en al eruit gebroken 😭 .
Bleek uiteindelijk het element over de zeskant aandrijfas geslipt te zijn... Ik had vorig jaar een halve sloopmaaier op de kop getikt dus ik had genoeg onderdelen, anders had ik de andere lely uit elkaar moeten halen.
Al met al viel het wel mee, net om een uur of half tien de boel weer in elkaar en snel een bunder of 5 eraf getikt.
Afgelopen twee jaar bijna geen problemen, dat krijg ik nu terug 😁
casejxu
@GerbertXL haha. Ideaal een beetje voorraad. Zo blij dat we zelf voor nieuwe zijn gegaan.
Net nog even 6ha los gemaaid... 3 perceeltjes. Geen stukje vlak en nog paar grote gaten gereden🫣🫣
+2
GerbertXL
@casejxu ja ik moet toegeven, nieuw went wel snel. Maar als ik iets goedkoops tegen kom koop ik ern gewoon een lely triple bij 😅
case 745 xl
@GerbertXL lely maaiers zijn snel stuk maar ook snel weer gemaak
bugo
@case 745 xl Nou valt mee hoor, maai hier nu 20 jaar met dezelfde lely maaier en maar 1x een kapot lager gehad door een lekke oliekeerring van de haakse overbrenging, was drooggelopen.
newholland6640
@GerbertXL

Is de schudder niet wat klein in vergelijking met jouw andere machines?
GerbertXL
@newholland6640 haha klopt, maar ik schud bijna niet. En ik heb nog een kuhn 8 bords maar die is niet zo geweldig meer. Deze is ideaal om achter de triple aan te gaan, mooi een zwad tussen elk set borden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de BLOOPERS Krom ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!