Foto van een Fendt Meerdere, vandaag 5 ha mais extra laten zaaien. Hier komen ook nieuwe regels van

Pac mais

+5
wotan2
Foto van een Fendt Meerdere, vandaag 5 ha mais extra laten zaaien. Hier komen ook nieuwe regels van " Europa ". Alles wat volgend jaar blijvend grasland is, BLIJFT grasland. We waren beperkt in het scheuren tot een bepaald percentage, de straf blijkt nu dat je punt(en) in leverd als je meer scheurd. Ik had nog enkele percelen die ik liever niet als blijvend grasland had, maar baalde omdat ik ze niet mocht scheuren. Een buurman wees me er op dat dit jaar echt laatste kans was en dat het toch kon. Het koste me een punt, maar die kon ik makkelijk missen want ik had er 5 over. Jammer dat ik dit niet eerder wist dan was de mais eerder gezaaid, maar vooral blij dat de buurman me informeerde.
+2
Baltus_steyr
@wotan2 dit is wel een echte actie foto van effe land klaarleggen en direct poten maar!!

Ik dacht dat het hier niet gekker kon kwa regels 😁

Reacties

hoest
Hoe zit dat met die punten dan? Waarvoor dienen die?
Zo zie je maar trouwens, overal vind je wat
+1
wotan2
@hoest punten is net als in nederland, hoe meer diverse gewassen, bloemen randen etc. daar krijg je punten voor. Voor de maximale premie moet je minimaal 5 punten bij elkaar sprokkelen. Vooraf al eens uitgeteld met het bouwplan van vorig jaar, en toen kwam ik aan 8.
hoest
@wotan2 ok, scheelt dan wel ja dat je nog wat reserve punten had
Pieter Buren
Hoe zit het met tijdelijk grasland wat na 2023 na 5 jaar blijvend grasland wordt? Ben je dat voor altijd kwijt als tijdelijk grasland?
wotan2
@Pieter Buren ja, zeggen ze.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Fendt ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!