Foto van een Redrock Kuilhapper met een beetje kiespijn. Wil ook slecht happen zo.... Foto is geplaatst door Inter-844s op 06-06-2023 om 19:34:17, met 10 reacties.

Redrock Kuilhapper

+2
Inter-844s
Foto van een Redrock Kuilhapper met een beetje kiespijn. Wil ook slecht happen zo...

Reacties

+8
Inter-844s
Bij de happer van de buurman waren de buitenste twee bussen uitgescheurd. Dus firma bak en braad is weer aan de slag gegaan 😂

(klik om te vergroten)

Dat de tanden spontaan afbreken gebeurt best wel vaak, maar dit was toch even wat meer werk dan een tand wisselen 😅

(klik om te vergroten)

Op dit soort momenten komt de plasmasnijder zeer goed van pas. Met de flex kan je haast niet tot in de hoek de lassen wegslijpen. Nu moeiteloos een stukje er tussen uit gebrand.

(klik om te vergroten)

Gelijk maar een beetje dikker dan het orgineel gemaakt

(klik om te vergroten)

Nieuwe bussen erin lassen, orginele zijn 50mm en de nieuwe zijn 60mm uitwendig.

(klik om te vergroten)

Het eindresultaat is mooi van ver maar verre van mooi, maar het zit vast en er kan weer gehapt worden en daar gaat het om.
stephan-inter
@Inter-844s donders makkelijk een plasma snijder. Wat voor 1 heb jij?
+2
Inter-844s
@stephan-inter Moest het even opzoeken, maar is een Stamos 85H, kan dus tot 85A en dan zou die theoretisch 27mm moeten kunnen snijden, maar in de praktijk kan je beter stoppen bij 25mm want dan moet je al heeeel rustig snijden want anders krijg je alle spetters recht naar je toe.
arjanvw
@Inter-844s ziet er anders nog niet heel beroerd uit vind ik! Die tanden zullen ook al wel een poosje los gezeten hebben..
+1
Inter-844s
@arjanvw Denk een maand ofzo 🙈, had al paar keer in het begin gezegd dat die loszat. Tja als je dan steeds er mee blijft door happen gaat er vanzelf meer kapot....
+3
deufi
Daar kan je weer een poos mee vooruit. Heb genoeg slechtere reparaties gezien.
Baltus_steyr
Het hoeft er niet mooi uit te zien, als het maar degelijk is. En dit ziet er absoluut niet slecht uit hoor!!
Zoete
Verre van mooi zou ik zeker niet zeggen. deftig hersteld vind ik. Ga maar eens langs bij he mechanisatiebedrijf, zul je weten wat het kost en zal er niet mooier uitzien volgens mij.
+2
Inter-844s
Normaal doe ik niet zoveel constructie werk, maar nu twee keer in één week....

(klik om te vergroten)

Volgensmij hoord de bemester niet zo op te klappen

(klik om te vergroten)

Koker afgescheurd vlak na de bevestiging van een van de opklap cilinders. Voor een bemester van 12m is de koker niet overdreven dik ofzo. Daarom zijn slootsmid bemester wel een van de lichtste op de markt.

(klik om te vergroten)

Firma bak en braad weer aan de gang. Had het meeste zink weggeslepen maar toch maar gezorgd dat er flinke ventilatie was want erg lekker rook het niet met lassen.

(klik om te vergroten)

Even gebruik maken van mijn super ingewikkelde CAD design om twee extra verstevigings platen te maken. 😂

(klik om te vergroten)

Klaar voor een super de spuitbus zinkspray. Normaal zit het doorvoer buisje op de koker gelast maar nu maar zo opgelost, dit leek mij makkelijker dan een gat door de platen maken waar je dan de bemesterslang door moet worstelen.

(klik om te vergroten)

Het meeste werk was nog alle bemesterslangen eraf halen en er weer op zien te krijgen of soortvan dezelfde wijze als dat ze eerst zaten. Zijn al wat ouder dus het was allemaal lekker stug.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Redrock Kuilhapper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!