Foto van een Fendt 615Aantal weken geleden de laatste 5 hectare omgeploegd. Dit ging toch machtig mooi vond ik, na toch wat wikken en wegen besloten om te ploeg helemaal op te maken en tot de laatste

Ploegen

+5
Foto van een Fendt 615
Aantal weken geleden de laatste 5 hectare omgeploegd. Dit ging toch machtig mooi vond ik, na toch wat wikken en wegen besloten om te ploeg helemaal op te maken en tot de laatste snik ermee door te gaan ploegen. Dit komt doordat de inruilwaarde van deze ploeg erg laag is. Ik heb laatst de ploeg opnieuw afgesteld waardoor wij nu op 20cm diepte ploegen. Nu is het ploegwerk beter en we verbruiken minder diesel. Dieper hoeft ook niet want dan haal je hier op sommige plekken de gele zand al boven. De tractor heeft het dit voorjaar goed gedaan op een lekke pakking bij de brandstofpomp na hebben we er niets aan gehad. Deze tractor maakte eerst al niet zo veel uren maar nu we de 312 hebben is dat helemaal niet meer veel. Alleen voor het zware trekwerk gebruiken we deze nog. Ik schat dat deze nog een 150 uur per jaar draait, de 312 rond de 175 uur per jaar, de 610 rond de 100uur per jaar en de terra gator maarliefst 100 uur per jaar😂😂. Wij hebben ondanks de regen een goed voorjaar gehad en hebben alle gewassen mooi tussen de regen kunnen planten.

Reacties

+2
MF 2725
Da's genieten om zo te kunnen ploegen!
Gaat mooi zo.
+1
@MF 2725 loopt als een trein nadat ik hem opnieuw had afgesteld met mijn vader. ploegen vind ik ook het mooiste werk wat er is.
Fendt926Driver
@Fendt615lsaturbomatik-e vindt zo n betonklos niet mooi voor (een) deze trekker.
Maar snap wel dat het soms nodig is. Voor voldoende voor tractie.
Maar op 20 cm diep moet dat toch ook makkelijk kunnen
Kun je de 5 schaar anders niet voldoende heffen zonder achterover te gaan?
Zijn ook aan het kijken voor een 5 schaar wentel voor achter de 612.
Maar hebben het idee dat dat makkelijk moet kunnen
@Fendt926Driver een betonklos is ook niet mooi, en eigenlijk moeten we een keer investeren in een fronthef, maar dan wil ik er ook meteen pto bij en dan word het wel een moeilijker plaatje volgens mij. het is inderdaad goed te doen om zonder gewicht te ploegen met de 5 schaar en ik denk ook zeker dat het makkelijk gaat met een 612. Wij ploegen ook met een best zware vorenpakker daarom zit het gewicht ervoor en het rijd op de weg wat fijner vind ik. heffen is geen probleem. de tractor zit aan zijn max met het heffen van onze 5 meters smaragd met 400 liter zaaibak erbij.
+1
MF 2725
@Fendt615lsaturbomatik-e Ja, dat is ook het mooiste werk.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 615 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!