Maisland klaarleggen in één werkgang met de 828, AVR💪🏻. Foto is geplaatst door bart99 op 10-06-2023 om 19:03:37, met 19 reacties.

Fendt 828

+3
bart99
Maisland klaarleggen in één werkgang met de 828, AVR💪🏻

Reacties

+1
J asper
Mooie stofbak voor zo lutje gras
mf6495driver
Heb laatst ook een perceel proberen klaarleggen, combinatie van avr frontfrees met erachter een rotorkopeg. Trekker van 230 pk lag er plat voor.
MaxxuM4ever
@mf6495driver waarom nog een kopeg achter de frees? Die combinatie heb ik nog nooit gezien.
mf6495driver
@MaxxuM4ever
In onze streek hebben we grond waar af en toe een zware leemkop inzit, en op dat perceel was die bijna niet klein te krijgen. Daarom hebben we eens geprobeerd om het op deze manier toch zo fijn mogelijk te krijgen. Had het ook nog nooit eerder gedaan.
mdoornekamp
Frezen is sowieso zwaar werk. Wij Frezen met 2.5 meter frees. Toch wel 140 pk nodig op de klei
MaxxuM4ever
@mdoornekamp messenfrees of hakenfrees?
mdoornekamp
@MaxxuM4ever haakse messen
+1
MaxxuM4ever
@mdoornekamp O daar sta ik van te kijken, bij ons kost het frezen van lichtere grond juist aardig vermogen omdat je dan harder rijdt. Onze maxxum 5150 moest er dan aardig aan sleuren als de vorst goed zijn werk had gedaan met de AVR Ge-force hakenfrees.
Dit jaar stond er aardig druk op de klep van de frees en een kopeg voorop. De CVX 130 kon dat wel goed doen. We konden maar 1.2km/u rijden maar wel met een dikke 20l/uur.
De ene grond is de andere niet denk ik.
mdoornekamp
@MaxxuM4ever ik bedoel dan frezen in een oude zode zoals hier boven op de foto
bart99
@mdoornekamp Frontfrees heeft het er wel zwaar mee gehad, toplaag was keihard
MaxxuM4ever
@mdoornekamp O, dat lukt bij ons wel met kleine 100pk voor een 3m frees.
mdoornekamp
@MaxxuM4ever
Quote:
100 pk

Hangt ook van de toeren van je frees af. Ik heb snelle tandwielen erin zodat je meteen mooi werk maakt. En de slijtage van de messen scheelt ook veel in trekkracht
+1
MaxxuM4ever
@mdoornekamp onze sterkste trekker heeft 160pk met boost, uw capaciteit kunnen wij niet halen.
Een loonwerker maakt andere afwegingen als een boer denk ik mbt tot capaciteit. Zolang het werk nog goed rond te zetten is is maximale capaciteit wat minder een issue .
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Echt? Ik heb met land klaarmaken 50 bar op de kap en nu met aanfrezen op de beroerdste grond ook “maar” 100 bar.
MaxxuM4ever
@valmet6400power de waarden weet ik zo niet, mijn vader freest alles, thuis op de bokkigste grond vroeg ik ernaar en toen hing het hoge brandstof gebruik samen met aardig druk op de kap, rijsnelheid was maar 1,2km/u. Geen idee hoeveel bar je erop kunt zetten eigenlijk. 180-200 of zo?
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Ja volgens mij gaat de manometer tot 200 bar inderdaad! Maar dan wil de grond je frees ook niet meer in of uit denk ik 😂
+4
Andre150
@mdoornekamp Komen wij aan op zandgrond met een 633 met een 2.80 frees, met 2 vingers in de neus haha
+1
RaHeados
@Andre150 had onderlaatst eerder het idee dat de frees het zwaarder had als de trekker, kon de grond maar slecht in komen. Hoefde ook maar n cm of 7 diep en wat oude zode kort maken. Langzaam rijden om wat diepte te krijgen en later ging een kilometer of 3 wel op de wat vochtigere delen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 828 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!