Gédé 20 met Deutz 22pk luchtgekoelde motor, bouwjaar 1955, Gemaakt door Fa Geurtsen uit Deventer ,  de eerste 2 letters van de naam en woonplaats maakten de naam Gédé.

Gédé tractoren gemaakt in Deventer

+9
Rietman
Gédé 20 met Deutz 22pk luchtgekoelde motor, bouwjaar 1955, Gemaakt door Fa Geurtsen uit Deventer , de eerste 2 letters van de naam en woonplaats maakten de naam Gédé.

Reacties

+5
akkermopet
Nederlandse fabricage met Duitse onderdelen...
+6
Kramer U800
Eigenlijk een assemblage tractor
+4
erik9831
@Kramer U800 inderdaad, met deutz motoren.
+4
Rietman
@erik9831 vele (Duitse) merken kochten delen bij andere fabrikanten, vroeger deed men dat en nu is het nog veelal het zelfde.
+2
erik9831
@Rietman beter een goede Deutz dan zelf iets te maken wat niet kan voldoen. Maar nu is het veelal een noodzaak om de kosten te drukken van ontwikkeling.
+3
Rietman
@erik9831 Jazeker, daarom kwam je vroeger o.a. Deutz motoren tegen in Gédé, Kramer, Deutz, Eicher enz. Tegewoordig zie Deutz motoren in DeutzFahr, Zetor, Fendt en vele, vele andere merken. Ook zag men dat met Guldner, MWM, Perkins en Standard en nu tegenwoordig met JohnDeere, Yanmar , Kubota en vele andere merken.
+3
Towaberg
Merkje maken met eigen koetswerk, zalige tijden 👍
+3
a3vandiejen
Prachtige trekker.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de GeDe 20 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!