Foto van een Massey Ferguson 145. Foto is geplaatst door wotan2 op 11-06-2023 om 16:46:37, met 8 reacties.

Barnfind

+4
wotan2
Foto van een Massey Ferguson 145
+8
wotan2
@wotan2 even het verhaal hierbij:
Ik heb een perceel van ruim 6 ha op een paar km, en daar ligt nog een perceel van bijna 4 ha tegenaan wat ik huur. Dit laatste perceel hoort bij het huis van de (inmiddels overleden) vader van de boer waarvan ik de boerderij gekocht heb. Deze grond kon ik toen niet kopen omdat de ouders eigenaar waren, maar niet meer bij machte om beslissingen te nemen. Achter dit huis staat nog een schuur waar een stuk of 10 beesten gehouden kunnen worden inclusief opslag van hooi en stro. De oude boer vertelde laatst dat zijn vader altijd zijn tractor gehouden had. Hij had al vaker voorgesteld om de tractor te verkopen, maar zijn vader wilde daar niks van weten. “Zonder tractor voel ik me geen boer meer”, was de reden.
Dus toen ik weer eens daar was, even op onderzoek uitgegaan, en daar stond ie in een donker hoekje. Met voorlader frame, maar ik zag geen voorlader (vermoedelijk mailleux). Een voor de omgeving typerende kabine, stalen frame met vaste ruit (geen ruitewisser), en daar een soort vrachtwagenzeil overgetrokken. Nog in goede staat, ik heb ze wel vaker hier gezien maar dan was het zeil altijd kapot. Rechts zat er een kompleet zeil in, dat had ik nog niet eerder gezien, maar is origineel.
Ik denk dat ie al 20 jaar op die plek staat.

Reacties

+1
wotan2
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Massey Ferguson 142 naar Massey Ferguson 145 (nieuw type)
+1
CoenNijenhuis
Ik stel net als @wotan2 voor deze foto te verplaatsen naar Massey Ferguson 145 (nieuw type)
+1
LuftDeutz
@CoenNijenhuis en @wotan2, dat is 3. Hij staat nu op de lijst bij de admins.
Hidde Gröniger
Stuur maar op
+1
walker1
Er zit 20 jaar aan stof op, maar lijkt mij nog een goede trekker. Niet of nauwelijks geroest door het binnen staan. Banden zijn misschien droog, maar er zitten nog flinke nokken op die Klebers.
Olie en diesel verversen, accu vervangen en dat ding loopt waarschijnlijk weer.
+1
wotan2
@walker1 achterbanden dacht ik in eerste instantie ook. Maar 1 van de 2 staat plat met die mooie Kleber droogte scheuren er in. Als je hem al hard krijgt, zal het toch niet lang duren voordat🧨

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 142 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!