Foto van een Zelfbouw Zelfgemaakte constructiesPaar jaar geleden was ik er klaar mee met elke keer een zere rug te hebben van de rol plastic uit trekken. Zag toen wel eens een buis aan een grote shove

Plastic afroller

+1
robotboer
Foto van een Zelfbouw Zelfgemaakte constructies
Paar jaar geleden was ik er klaar mee met elke keer een zere rug te hebben van de rol plastic uit trekken. Zag toen wel eens een buis aan een grote shovel hangen, maar die hebben we niet. Toen dit in elkaar gebakken en ben er nog steeds blij mee!
hoest
@robotboer wij legden hem toendertijd op een buis op een stapeltje autobanden voor de bult en dan met twee man uit trekken is goed te doen. Nou zijn onze bulten maar tussen de 30 en 35 meter lang. Veel langer dan dat moet je ze niet hebben als je met de hand uit trekt

Reacties

+1
Fendt926Driver
Dit zou ook een optie kunnen zijn

(klik om te vergroten)

Palletvork opname en dan iets voor de shovel dat je hem iets hoger de kuil op kunt hangen met in dit geval een 300m rol in
newholland6640
@Fendt926Driver

Is een 300 meter rol ook veel goedkoper?
+1
Fendt926Driver
@newholland6640 nee maakt weinig uit. Maar wel iets goedkoper
Maar makkelijker op 70m kuilen.
Dan hoef je bij de 50m niet wat bij aan te leggen
+2
arjanvw
@Fendt926Driver je kunt ook een 70m rol kopen. 😉
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @arjanvw:
je kunt ook een 70m rol kopen.

Klopt en dan blijkt de kuil maar 55m te zijn. Of 85.
Dan kun je met 300m mooi varieren
+1
arjanvw
@Fendt926Driver het is net hoe je het redeneert. Hier zijn de sleufsilo's voor gras 52 mtr lang, daar hebben we 60mtr rollen voor. Langer kunnen ze ook niet worden. Maissilo is 56 mtr. Daar hebben we een 70 mtr rol voor. Met 300 moet het ook maar net uitkomen met het stuk wat je overhoud.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @arjanvw:
Met 300 moet het ook maar net uitkomen met het stuk wat je overhoud.

Heb silos van 15-21-30 en 5 van 45m.
Dus alle kleine stukjes komen ook wel op.

Maar om jou gerust te stellen de 300m rol is bij de buren.
Die heeft er zijn visie op dat 300m beter was in zijn geval
+1
T60401
@arjanvw Moet het altijd in mijn eentje doen. Dan hoef je niet met een hele rol aan de gang te gaan. Eerst even met de meetband de kuil op meten en dan in de schuur stukken afsnijden die dwars over de kuil kunnen. Dan heb ik maximaal een stuk van 12 bij 13 meter. Dat is alleen de handelen ook als het wat waait. Heb rollen van 8, 10 en 12 meter breed. Dan kan ik het altijd wel combineren dat het uit komt. Het stuk wat over blijft gebruik ik als wandfolie voor de ene sleufsilo die ik heb.
arjanvw
@T60401 precies, zo heeft ieder zijn eigen systeem. Zo'n ding om een rol af te rollen zoals @robotboer heeft gemaakt scheelt ook al veel en kost niet de hele wereld. Wij leggen de rol achterop en rollen en naar voren af. Dan ben je na 50 mtr wel blij als je er bent. 😂
+1
RaHeados
@arjanvw nieuw vind ik altijd nog best te doen, kuil opnieuw dicht maken is meer werk. Nieuwe steken we een buis door de rol en met sjorband in de lucht. Met twee man loop je hem rustig uit en dan is t uitvouwen.
Met er overheen kuilen doen we hem vaak oprollen, dan weer afrollen maar dat is zwaar zat bij de 50 meter lengtes. Pa doet t open maken bijna altijd alleen, met dichtmaken vraag ik me altijd af hoe hij dat hele pakket verplaatst kan krijgen 😅😂.
+2
arjanvw
@RaHeados als wij er een laag bij kuilen, dan trekken we het plastic eraf naast de kuil. Tussen de sleufsilo's hebben we tussen de 3,5-4 mtr ruimte en tussen de muren opgevuld met grond. Helemaal opnieuw oprollen is wel een flinke klus idd, krijg je ook een enorme rol van!
J asper
Wij trekken hem er vooraf het land in met shovel en hijsband. Er weer op trekken wil ook best met zijn tweeën. Enige ellende is onderfolie en kantfolie als het waait….
Baltus_steyr
@J asper zorg hier altijd dat ik onderfolie direct op de kant heb liggen waar de wind tegen aan komt, andere kant iets vast leggen met zand of paar banden. Dan de zwarte plastic erover en dan wil het altijd aardig lukken.
Pa heeft iemand gesproken die dikkere zwarte plastic heeft, waar het witte en zwarte in een zit zeg maar, moet ook dikker en sterker zijn en laat wat dan ook minder lucht door laat. Denk dat ik daar ook maar een kuil van ga proberen...!
CaseCS130
@T60401 heb je er dan grond op? Ik moet altijd 1 stuk plastic erover hebben want bij aanzettingen gaat het steevast mist.
T60401
@CaseCS130 Ja dik pak zand er op. Plastic meter over elkaar. Beetje opletten als het wat schuin afloopt dat je het juiste stuk onder doet zodat het water er niet tussen loopt.
Heb alleen maar rijkuilen met gras. Beginnen achteraan en brengen de kuil op hoogte en we zien wel hoe ver we naar voren komen. Meestal kan ik dan met twee of drie stukken de kuil dicht krijgen.
CaseCS130
@T60401 oké, ja met grond erop zou ik het ook wel durven.
rommert14
@T60401 hier doen we altijd in 1 stuk, stukken aan elkaar leggen leverd hier altijd schimmel op
T60401
Quote Reactie van @rommert14:
er doen we altijd in 1 stuk, stukken aan elkaar leggen leverd hier altijd schim

Hebben ze zulke grote stuken folie 🤔 In Amerika leggen ze toch ook banen. Zijn bulten van 50 bij 100 of nog groter.
dx11
Quote Reactie van @arjanvw:
ook een 70m rol kopen

Waar haal je die. Ik kan ze online nergens vinden. En onze leverancier zou er op terugkomen wat niet gebeurt
+1
CaseCS130
@dx11 Ik kan ze ook niet krijgen, daarom ook maar een grote rol sinds 2 of 3 jaar. Dat voldoet overigens wel goed. Hangt mooi in de voorlader of shovel en dan trek je het zo over de bult en nooit reststukken. Behalve als de rol op is.
+1
cb6520
@dx11 in de voorverkoop is het vaak wel mogelijk dan halen ze bij de fabriek gewoon rollen van 70 uit een grote rol. Zo heb ik voor mn nieuwe silo vorig jaar 60 meter besteld bij hazenberg grotegast
+1
arjanvw
@dx11 heb ze bij Foeke Visser besteld. Kan wel alleen in de voorkoop.

Heb dit jaar ook een 'nieuw' soort plastic geprobeerd en dat komt bij Johan Schuitema vandaan. Die halen dat uit Frankrijk. Ervaringen heb ik nog niet. Daar zit soort van onderfolie op en moet zichzelf soort vacuüm trekken, die is ook in veel maten verkrijgbaar.
Baltus_steyr
@arjanvw heb je dit al op een kuil geprobeerd? Mijn pa kwam hier vorige week ook al mee....Lijkt me wel makkelijk en intressant om te proberen...
+1
roscho
Wij legden de rol op de steile kant van de kuil. Koetouw eraan en aan de vastrij-trekker, die maakt dan zijn laatste gang over de kuil. De rol rolt af op de schuine kant en gaat niet mee omhoog en het plastic schuift achter de trekker aan over de kuil.
Zo heeft iedereen zijn eigen manieren.
robotboer
Hier ging de rol wel altijd boven op en trokken hem uit.
Nu rijden we mooi tot achterop de bult, 1houd t plastic vast en de trekker rijd m er gewoon overheen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!