Foto van een Massey Ferguson 1200In het MF magazine wat we geregeld kregen stond in April 2002 de 1200 van de gebroeders Tesselaar.In 2005 heb ik deze van hun gekocht.

Mijn 1200 in het MF magazine 2002

+8
David Bakker
Foto van een Massey Ferguson 1200
In het MF magazine wat we geregeld kregen stond in April 2002 de 1200 van de gebroeders Tesselaar.
In 2005 heb ik deze van hun gekocht.

Reacties

hooidonk
Mooi verhaal!
Waarom hebben zij er toch afscheid van genomen?
+1
David Bakker
@hooidonk de uitgaande as van de tussenbak was gebroken toen ik hem kocht.
Eerst brak er een kruiskoppeling van in de aandrijfas naar de achterwielen . vervolgens door dat die aandrijfas klemslaat brak de as net buiten de tussenbak. De trekker werd dus alleen op de voor wielen aan gedreven toen ik hem kocht .
Ze zagen het niet zitten om dat te laten repareren dus heeft hij een goed jaar in de hoek gestaan .
Ik had eerst een andere 1200 gekocht ,maar die was erg afgeleefd . Ik zocht onderdelen daar voor en toen werd mij deze aangeboden.
Ik heb de tussenbak overgezet en lek vrijgemaakt.
hooidonk
@David Bakker
Zo, wat een verhaal!
Wel vervelend voor hun om zulke schade te rijden, maar het was voor jou weer een mooie kans. Deze trekker oogt in ieder geval niet afgeleefd.
Nu de kruiskoppelingen extra in de gaten houden of smeren zodat het niet weer gebeurd?
+2
David Bakker
@hooidonk gewoon op tijd smeren .
Bij die mannen stond altijd alles binnen maar zo.n trekker door smeren is nog al wat , die kruiskoppelingen kost wat moeite om ze allemaal te doen.
hooidonk
@David Bakker
Ja dat kan ik snappen, bij een aftakas is het soms al een uitdaging, laat staan zo een trekker!
+1
David Bakker
@hooidonk na een dagje ploegen smeer ik hem door de orginele kruiskoppelingen van deze hebben een vetnippel aan de zij kant van het kruis dus dat gaat wel . De kruiskoppelingen van de aandrijfas die de achterwielen aan drijft heeft een vetnippel
In het midden van het kruis e dat is lastig.
Voor de aandrijfas voor de voor wielen moet je onder de trekker gaan liggen .
Dus bij dagelijkse gebruik van een 1200 kost het wat tijd en moeite voor dagelijks onderhoud.
Maar ja ,dat hoort erbij .en je krijgt er veel voor terug.😄 Een paar weken geleden nog een rond rit gehad . Ik wilde eerst de 165 meenemen maar die lekt behoorlijk op de transmissie dus de 1200 maar meegenomen,en dan heb je toch weer veel bekijks.ook nog een monteur gesproken die er vroeger redelijk veel aan heeft gewerkt .
+1
hooidonk
@David Bakker
Een vetnippel aan de zijkant van het kruis scheelt al een heel stuk. Vaak moet je de vetspuit ook goed recht op de nippel zien te krijgen, anders gaat alles er langs.
Wat onderhoud betreft hebben ze bij de nieuwere tractoren een hele slag weten te maken.

Leuk dat de 1200 mee geweest is met de rondrit, zeker als je er veel reactie op krijgt. Die oude monteurs kunnen je er vaak nog veel over vertellen, altijd mooi die verhalen van toen het ze nog volop in bedrijf waren en mensen er nog hun brood mee moesten verdienen.
+1
Massey 2705
Mooi verhaal bij jouw trekker. Dat maakt hem nog mooier om te hebben....!👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 1200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!