Dagje grasrijden met de door ons genoemde

Case IH Optum 250

+4
wart
Dagje grasrijden met de door ons genoemde "Proptum" vanwege de grote draaicirkel en hoge instap. Zeker niet mijn favoriete trekker, dat die niet wendbaar is komt ook mede door dat trekker voor het ploegen op niet zo breed spoor staat.
Maar dagje grasrijden vind toch altijd mooi klusje.

Reacties

+1
wart
..

(klik om te vergroten)

Mooie grote percelen in de Flevopolder, stond niet veel op maar was toch best mooi gras wat eraf kwam.
In beeld ook een stukje van de waardeloze ruitenwisser van de CNH groep...
+3
arjanvw
@wart sinds een jaar kan je hem ook met een fatsoenlijke ruitenwisser krijgen. Bij NH wel een optie waar je even op moet letten) Hele verbetering.
wart
@arjanvw Kijk dat is al flink pluspunt.
+2
walker1
Quote Reactie van @wart:
Mooie grote percelen in de Flevopolder, stond niet veel op maar was toch best mooi gras wat eraf kwam.In beeld ook een stukje van de waardeloze ruitenwisser van de CNH groep...

Op die mooie grote percelen maakt het toch niet zoveel uit dat de trekker wat minder wendbaar is? En met het weer van afgelopen weekend heb je die ruitenwisser ook niet nodig gehad.
+3
wart
@walker1 Trekker rijd niet alleen daar en het is niet altijd droog in Nederland.. Rijd niet voor eerst met deze trekker dus dit zijn mijn algemene bevindingen ervan.
+1
walker1
@wart Maar wat is er feitelijk echt mis mee? Dat hij niet scherp kan sturen komt omdat hij op niet zo'n breed spoor staat zelf aan. Maar dat is bij een Fendt net zo, als je die op smaller spoor zet kan die ook minder scherp sturen.
En wat kan er aan een ruitenwisser mankeren? Als die slecht wist dan is die meestal gewoon het rubber versleten, maar dat gebeurt met een ruitenwisser van een Fendt ook.
+3
wart
@walker1 Maak geen vergelijking met Fendt of wat voor merk ook. Ruitenwisser heeft gewoon heel slecht bereik niks met versleten rubber te maken.
Heb wel een mening over trekker ja onder ander, hoge en veel te stijle instap, flippers van ventielen bedienen zwaar en daardoor wat ongecontroleerd. Vind de cabines wat klein en die kunstof dakluiken lekker nogal snel.
Voordeel is wel de simpele bediening.
Tjeerdf1m414
@wart zijn er ook nog dingen wel goed aan? 😂Bediening van de flippers..... hoe staat je doorstroming? Als die al maximaal staat kan je ze minder gecontroleerd bedienen ja. Is ook gewoon een kwestie van instellingen!!! Wat is volgens jou het merk zonder gebreken dan?
+4
arjanvw
@Tjeerdf1m414 iemand mag toch gewoon zijn menig geven over iets? Waarom moet die persoon zich daar over verdedigen (tot achter de komma)? Het is mooi dat meningen en ervaringen verschillen, anders reden we allemaal hetzelfde merk.
Tjeerdf1m414
@arjanvw zeker! Dat mag zeker. Maar sommige dingen zijn in de instellingen aan te passen waardoor je comfort omhoog gaat. En ik ben dan benieuwd naar wat dan voor hem de trekker is.
+2
wart
@Tjeerdf1m414 Die flippers bedienen wat zwaar waardoor het al snel alles of niet is. Op de ventiel yostick bedienen ze wel fijn.
Rijden op werk Case en vooral Claas. De Claasen worden als maar beter en rijden heel fijn. Heb zelf voorkeur voor Fendt, en nee ook die zijn niet probleemloos.
Maar rijd nog maar af toe, en dus geen vaste trekker. Zo kom je nog eens op verschillende merken/types te rijden en dus ook te vergelijken..
+1
Andre150
@wart die flippers is makkelijk op te lossen, de dealer hier haalt iets van de puntjes onder de flippers af. Scheelt een heel stuk. De ruitenwisser is inderdaad bar slecht, dat is bij de pumas ook zo.
+3
wart
@Andre150 Kijk dat zijn goede tips, als ik er dagelijks op zou zitten dan meteen geprobeerd.
+5
J asper
@walker1
Quote:
een Fendt ook.

Bijzonder weer, onder de hele foto is het geen een keer over Fendt gegaan. En alsnog krijgen ze het weer voor elkaar om Fendt er bij te halen 😂
JD3010
@wart Als het erf wat krap is, dan is een wendbare trekker ook wel lekker. Vroeger was het daar best krap, maar weet niet hoe het nu is.
Fast Eddy
Wat voor ploeg hangt hier dan achter? Zware ploegtrekker.
+1
Andre150
@Fast Eddy ja zo zat ik ook al te denken. Ook flinke banden om te ploegen
wart
@Fast Eddy 5 Schaar, maar zitten op alle soorten grond hier en dus op sommige percelen kan die pk's wel gebruiken. Net als voor het maaien wat deze trekker ook veel doet.
Maar Axion's hier hebben zelfde PK's maar veel wendbaarder.
+1
Fast Eddy
@wart

Dan had ik liever een Puma of Axion er voor staan.
+1
wart
@Fast Eddy Mee eens, maar de vaste chauffeur koos toen voor deze, en hij moet er normaal gesproken altijd mee werken natuurlijk.
Fast Eddy
@wart

En heeft hij achteraf ook spijt van zijn keuze?
JD3010
Ik zag je gisteren rijden, daar zit ook geen gang in. 🤔
mdoornekamp
@JD3010 40 km/u is tegenwoordig de max
wart
@JD3010 Inderdaad terug gezet naar 43km/h. Nu loopt de trekker ook heel rustig dus is voor gevoel/lijkt het angzamer dan het is
JD3010
@wart Die Claas nog niet?
wart
@JD3010 Rijd precies de zelfde snelheid.
JD3010
@wart Hij zat strak achter je.😂
+1
wart
Klopt, opweg naar het weekend toen, waren klaar. Toen de trekker kentekens kregen, allemaal terug gezet naar rond de 40.
+2
huub
Quote Reactie van @wart:
Toen de trekker kentekens kregen, allemaal terug gezet naar rond de 40.

Dat zal aan de pomp ook nog wel een beetje schelen.
+3
guus hiddink
@huub 100% die laatste 10km/h kost gigantisch veel brandstof .
+4
huub
Quote Reactie van @guus hiddink:
100%

Dat lijkt me wel een heel grote besparing 😉
JD3010
Kon je trouwens nog wel die bocht maken waar nu dat beton ligt met die varkensruggen?
+1
wart
@JD3010 Houd nier veel meer over maar kon precies als je in berm even goed hoog ophaald.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Optum 250 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!