Foto van een Lely Tigo 50. Avondje met de loonwerker mee gereden om de 2e snede aan de bult te rijden. Niet geheel te vreden met de opbrengst, maar hoop met de voorspelde regen dat het gras toch weer

Inkuilen 2e snee.

+4
Terwisscha
Foto van een Lely Tigo 50.

Avondje met de loonwerker mee gereden om de 2e snede aan de bult te rijden.
Niet geheel te vreden met de opbrengst, maar hoop met de voorspelde regen dat het gras toch weer wat uitspruit.
Mooi waggie vol, goed vol laden lukt inmiddels aardig.

Reacties

+1
deJong
Het gras kon er nu nog mooi af. Volgende dagen wat wisselvallig. Maar hopen met dat water dat er een mooie 3e snee komt.
+2
Terwisscha
@deJong Ja, het miezer regent hier nu. 5 mm al weer in de pocket👌 en als de voorspelde 10mm de komende dagen ook daadwerkelijk komt dan mogen we niet klagen.
+1
Terwisscha
@BEboer zelf 10 van de 15 ha weg gereden. Ging mooi zo👌 binnen 3 uur alles weg en bult dicht.
+1
deJong
@Terwisscha lw met de shovel op de bult?
+1
Terwisscha
@deJong Ja LW met shovel en 1 wagen
+2
BEboer
@Terwisscha goed zo, als je tijd hebt zelf doen of helpen en anders gwn telefoontje doen naar de loonwerker. Miss moet je een tractor bijhuren voor op de kuil 🤷
+1
Terwisscha
@BEboer Klopt huren zou ook kunnen. Ging gister mooi rap. Ik deed 3 wagens per uur. Dan doe je nog eens wat met zo'n wagen. 13,5 km/h laden en halverwege terug naar 8,5 km/h. Nu nog beter leren om een muur van gras te bouwen in de wagen, zodat je ze 4kant vol kan laden. Nu is dat laatste zo weg gezakt en gaat het alarm al af. Voller als bovenstaande heb ik ze niet gekregen🤭
+5
CaseCS130
@Terwisscha Niet te veel focussen op zo vol mogelijk stampen, daar heeft je wagen ook veel meer van te lijden. En als de boel kapot is kost het veel meer tijd dan een keertje extra rijden.
+1
Terwisscha
@CaseCS130 dat deed ik eerst al. Maar had hem toen vrij snel door de slipkoppeling. Hij zakt in toeren en naar mijn idee minder snel in snelheid waardoor de boel gauw verstopt.
+1
CaseCS130
@Terwisscha Als zo'n wagen je trekker in toeren laat zakken moet de ketting naar achteren. 10 ha. in 3 uurtjes gaat ook hartstikke mooi, dat hoeft niet gekker. Die wagen kost ook maar een fractie van loonwerkerspul dus het hoeft ook niet dezelfde capaciteit te hebben.
arjanvw
@CaseCS130 ligt er wel een beetje aan de opbrengst. Wij hebben gisteren de sprieten ook ingekuild en hadden in 7 uur 55 ha weg. Daar heeft die niet zo veel van geleden...
RaHeados
@Terwisscha je hebt er touwen over hangen toch? Dan kan je net zo lang rijden tot je trekker terug zakt en dan een klein tikje schuiven. Heb je geen last dat het er overheen komt met de touwen.
Terwisscha
@RaHeados  Ja er hangen touwen over. Ik Heb soms wel last van de touw geleiders dat het daar achter blijft hangen.



 
+2
Baltus_steyr
@Terwisscha eerst een klein bultje van 1 meter hoog maken, dan snel bodemketting naar achter en dan het volgende bultje iets bovenop het bultje en dan weer bodemketting naar achter en dan een grotere bult maken, en dan nog iets naar achter en dan kun je hem rustig aan vol stuwen. Al zou ik met een balken invoer wel lekker rustig aan doen. Als die wat af begint te toeren en je merkt dat die wat harder naar boven moet werken lekker de bodemketting aanzetten!
Terwisscha
@Baltus_steyr ik zie wel hoe ik het doe. Gaat het om 50 meter dan wil ik het toch meenemen. Doe toch het gene waarvan ik denk dat het op dat moment het beste is.
Baltus_steyr
@Terwisscha ja dat moet je zelf weten , je bent eigen baas natuurlijk 😂 😂
RaHeados
@Baltus_steyr klinkt leuk, maar hier stuitert het eerst vanzelf op een bult en de rest gaat er over 🙈 strak tot de klep toe valt niet mee. Maar wij hebben of plek over of hij kan t niet laden meestal met onze lange banen.
Baltus_steyr
@RaHeados haha ja, this mij ook nog niet vaak gelukt om hem achterin mooi vierkant vol te krijgen, voor het mooie zou je er eigenlijk een camara achterop moeten hangen. Ma pa haalt meestal gras, die krijgt hem vaak niet zo mooi vol van achteren. Soms denk ik dan daar had nog prima een baan bij in gekund 😂
+2
RaHeados
@Baltus_steyr zo'n camera achter in de bak is goud! Kan je mooi zien wat er gebeurd en hoeveel plek er is. Hebben wij er ook in gemaakt. En op de achter bumper mooi met de kuil op rijden, op de weg of er geen auto's kort achter je zitten.
Baltus_steyr
@RaHeados heb je zon camara via alibaba of een wat duurder setje? 😁
RaHeados
@Baltus_steyr een wat duurder setje, van brandway via bol.com. Die zit nu op de opraapwagen en die trekker. Andere trekker gaat via t scherm van de trekker en hebben we daardoor camera moeten wisselen op de giertank en voerwagen.
+1
RaHeados
@RaHeados deze is mooi scherp. Door de andere trekker hebben we andere camera op de giertank en voerwagen, mij die zijn veel minder mooi en breed. Die komen dacht ik van kramp.

(klik om te vergroten)

Foto van de camera
RaHeados
@RaHeados hier een foto van de andere camera, deze werkt via het scherm van de trekker.

(klik om te vergroten)

Foto scherm andere trekker
+1
casejxu
@RaHeados ja is echt goud. Mijne is alleen even te goedkoop en dan is het beeld niet echt scherp
+2
CaseCS130
@casejxu @Baltus_steyr ik had eerst ook de goedkoopste van Ali. Die hebben dan van die tulp stekkers als aansluiting. Toen die stuk was een wat duurdere gekocht bij Ali die hier op tf genoemd werd. En die bevallen heel goed. Inmiddels 3 camera's en 1 scherm daarvan.
BEboer
@Terwisscha door een trekker van je werk (of iemand anders) te gebruiken kan je eens experimenteren of het volledig alles zelf inkuilen iets voor jullie is. Hier zie je nagenoeg niemand zelf inkuilen maar ik vind het zeker het proberen waard, omdat je zo'n mooie wagen staan hebt.
Terwisscha
@BEboer qua hectares zou dat wel kunnen. Vaak kleine hoekjes (max. 20 ha). Dat kan je binnen een dag ook wel weg werken.
+1
Jelle Boerkamp6110
@Terwisscha hier hadden we maandag om 4 uur gemaaid, dinsdag om 20.00 uur 20 ha in de kuil, om 14.00 uur begonnen te rijden 👌
JD 6110
De zwaailamp moet naar onder voor alle overhangende takken rondom de weide ?......😜🙈
Terwisscha
@JD 6110 🤣🤣 dan rijd ik de zwaailamp eraf als ik onder een bepaalde deurpost door moet.
JD 6110
@Terwisscha

Dan word het een ander verhaal ja 😜

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Tigo ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!