Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 128 met Schouten iDeal tank en Duport bemester.Vandaag in de regen de 2de snede te bemesten.Sinds april graszode profiel onder de tank gekregen, hierdoor print de band

Deutz-Fahr Agrotron 128

+5
Roeldeutzdx
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 128 met Schouten iDeal tank en Duport bemester.
Vandaag in de regen de 2de snede te bemesten.
Sinds april graszode profiel onder de tank gekregen, hierdoor print de banden van de tank niet meer in de zode. Nadeel van grasland profiel is wel dat de banden niet zo lang blijven door rollen dan trekkerprofiel.
+3
Baltus_steyr
@Roeldeutzdx maar zodra de banden niet meer willen rollen op grasland dan wordt het toch ook te nat om nog te kunnen bemesten???
Roeldeutzdx
@Baltus_steyr dat klopt!🙈
+1
Baltus_steyr
@Baltus_steyr maargoed. als je met deze tank er niet meer kunt rijden wordt het echt nat 😂 😂 😂

Reacties

+2
GerbertXL
Je hebt ook wel een radicale stap gemaakt van heel open naar heel dicht profiel. Een bkt fl 635 vind ik een mooi compromis, deze is wel erg dicht maar je hebt niet altijd te kiezen als je aan een bepaalde maat vast zit, dit is een 28lr26 zeker? Had je eerst van die russische dingen eronder?
+1
Roeldeutzdx
@GerbertXL de maat weet ik zo niet. ja eerst zaten er Russische banden onder, die kun je niet echt op lage druk doen, 2 seizoenen gedaan maar dan beginnen de zijkanten te scheuren. Maar dit stond ons ook wel aan z’n grasland band
2850Johndeere6R
@Roeldeutzdx wat is de huidige band codering die erop staat? En is dit ook een. VF band?
Roeldeutzdx
@GerbertXL ja dat is de type band
Pieter Buren
@Roeldeutzdx hoeveel druk heb je nu in de band?
Roeldeutzdx
@Pieter Buren 1,8 bar zit er in
+1
Pieter Buren
@Roeldeutzdx dat is toch niet eens zo laag? Of moesten die russiche trekkerbanden op 2.5 bar? Wij hebben de banden van de giertank ook op 1.8 bar en de dubbellucht op 1.6 bar. Lager kan niet want dan komen ze tegen elkaar aan als de tank vol is.
+2
Ares550rz
@Pieter Buren hadden hier russiche banden onder onze 9,5m3 tank die reden we op 3 bar nog lek. Reden dan maximaal 30km/u op de weg. Nu met 800r32 michelin kunnen we op 2 bar prima 40 rijden.
+1
GerbertXL
@Ares550rz 9 ton stront, minstens 5 ton tank en bemester, beetje oplegdruk eraf, dan heb je zo 6 ton per band, dat is wel veel voor zo'n hakkietakkie band. Ik heb eens de tabellen opgezocht voor een michelin 800/65r32 en dan klopt die 2 bar prima. Als ik van 5 ton en 40 km/h uitga zouden die van @Roeldeutzdx nog wel naar 1,6 kunnen.
Roeldeutzdx
@Pieter Buren ah oke. Op huiskavel hadden we ze wel eens op 1.2 bar. Dan zakte ze nog nauwelijks

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 128 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!