Foto van een John Deere 6100, uitlaatpijp tussen demper en verticale pijp was na 28 jaar doorgerot. Met flexibel stuk vervangen. Hoop dat dat net zo lang goed gaat.

Uitlaatrestauratie

+2
spotmelker
Foto van een John Deere 6100, uitlaatpijp tussen demper en verticale pijp was na 28 jaar doorgerot. Met flexibel stuk vervangen. Hoop dat dat net zo lang goed gaat.

Reacties

+1
JD 6110
Zijn dat druk meters bij je voorruit ? Waar gebruik je ze bij?
+3
spotmelker
@JD 6110 Klopt, de kleine i.c.m. stikstofbol op fronthef voor het maaien en de grote op de hef gebruik ik bij kunstmeststrooien. 1 bar druk komt overeen met 24 kg KAS bij Vicon PS 753.
@spotmelker jeetje, frontmaaier met 2wd, ook een achtermaaier erbij?
+1
spotmelker
@Jelle Boerkamp6110 dat gaat al 28 jaar goed, Claas 2.90 i.c.m. HolarasTempo 220. JD heeft bij 2 wd één van de sterkste voorassen zit nergens speling op. Het is de 1e JD die ik kocht, heeft het bijzonder goed gedaan en gaat nog wel een tijdje mee.
@spotmelker dat geloof ik best ja, wij hebben zelf ook een 6100 gehad, uit '94, in '99 ingeruild op een 6110 die we nog steeds hebben 👌
spotmelker
@Jelle Boerkamp6110 Zijn goede betrouwbare trekkers. Momenteel vooral haspelveteraan.
JD 6110
@spotmelker

Oja. Daar weeg je je volle strooier mee en kijk je wat je verdaan hebt. Korrel grofheid zit natuurlijk ook verschil in. Slim
spotmelker
@JD 6110 Precies, bij kunstmest uit de silo is het wel handig dat je een beetje weet wat je doet. Momenteel niet in gebruik door vloeibare versie te gebruiken.
+2
zettelmeyer
Nog een oude kramer stikker zie je ook bijna niet meer....
+1
spotmelker
@zettelmeyer die zitten hier ook nog op de shovel van 2011. Daarna was het gebeurd met de gebroeders. En de uitdunning van mechanisatiebedrijven gaat gestaag door.
@spotmelker
Quote:
de uitdunning van mechanisatiebedrijven gaat gestaag door
alle mooie kleine bedrijven moeten worden overgenomen tegenwoordig
+2
spotmelker
@Jelle Boerkamp6110 Zo klein waren die gestopte bedrijven niet. De fabrikanten/importeurs zetten ze ook onder hoge druk qua verkoopaantallen en als je dan A-merk dealerschappen kwijt raakt wordt het wel lastig.
Fast Eddy
@spotmelker

Met het hitteschild erop ziet het er weer origineel uit.
+1
spotmelker
@Fast Eddy Niet helemaal origineel want het hitteschild zat mooi halfrond om de pijp en nu heb ik hem plat gemaakt om hem makkelijk bovenop de uitlaatklemmen te kunnen schroeven. Maar voor het oog lijkt het weer netjes en alle blanke delen ook even in de hittebestendige zwarte lak gezet.
zettelmeyer
@spotmelker hier denk ik in 2004 laatste machine ingeruild waar kramer stikker op stond. Voor veehouderij niet echt geschikt volgens pa. Ja dat mechanisatie bedrijf wat bij jou in de buurt zat wat gestopt is ook bijzonder verhaal hoe dat ging. Nu kuhn weer zon rare actie in mijn ogen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!