Foto van een Veenhuis hydeltrac, bezig met poseren. Zelf gedwongen bestuurd gemaakt met de as van een Faun.

Veenhuis hydeltrac

1.027 foto's van @Mengeledriver

Mengeledriver
Foto van een Veenhuis hydeltrac, bezig met poseren. Zelf gedwongen bestuurd gemaakt met de as van een Faun.

Reacties

RIK89
Wat zijn die banden toch glad zal niet weten hoe dat komt!!!
als iemand de weg uit dronten zoekt richting laag zuthem volg gewoon hier en daar het zwarte spoor
Mengeledriver
Beste remmen in het leger ja.
valtradriver
Daar zal die een stuk beter van gaan rijden,zijn de banden daardoor zo glad geworden,want hij remt zeker op de voorste as?
Dat blokkeersysteem voor de container (boven de hydro slangen) is dat orgineel,gedeeltelijk herken ik het,weet jij waar dat voor diende (zie foto),die van Hooidonk heeft vanghaken voor een slotbalk (zie foto)
Wat "was" de orginele manier van afstempelen bij die van jullie?
Hooidonk heeft laatst nog een portaalsysteem op nch slede op de kop weten te tikken,portaalbakken hebben ook zo z'n voordelen,minder schade aan b.v. opritjes!
Als hij opgeknapt is zal ik ff foto plaatsen!
valtradriver
Nogmaals:
valtradriver
Klembord werkt niet,zie bij mijn foto's van restauratie !
Mengeledriver
Wij konden geen goede banden vinden bij de originele achtervelgen. Systeem met een borgring om de velg. Dus er zitten nu een paar bijna gladde shovel banden op. Fietswieltjes vergeleken bij de voorbanden.

Het borgsysteem hebben we zelf gemaakt, origineel zit op onze Veenhuis container een balk achter de rollen aan de container met daaraan 2 haken. Die grijpen onder de rollen.
De achteras wordt met 2 enkelwerkende cilinders gestempeld. (links van de blauwe snelkoppeling zie je een strip met pen. Daar zit 1 cilinder in, recht omlaag)
valtradriver
Die afstempelcylinders zijn dus orgineel,die van hooidonk zaten ook 4 smalle banden bij (michelin 20x24) die hebben ook van die borgringen,wat is nou het voor/nadeel van dat systeem?
Mengeledriver
Ze zijn heel sterk, ook dikke velgen maar als ze een poos op de velg zitten dan is het nog wel eens rotwerk om ze eraf te krijgen. Wij hebben een redelijk groot bandendemontageapparaat, maar daar wil de v-snaar ook wel van slippen. En de binnenband door het gat van de velg doen levert ook wel eens problemen op.
Mengeledriver
Valt wel mee, anders konden we ook niks meer met de carrieër. Miste een achterwiel. Nu nog een keer Jan Veenhuis rood spuiten. Van't winter hoop ik.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis hydeltrac ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!