Foto van een Claas Jaguar 960,  “ old reliable “ doet nog dapper mee. Volop in de baan afgelopen week. Gewassen zijn 2-3 week eerder als normaal door…..(tromgeroffel)…. jahoor: extreme droogte

Claas Jaguar 960

+1
catfan55
Foto van een Claas Jaguar 960, “ old reliable “ doet nog dapper mee. Volop in de baan afgelopen week. Gewassen zijn 2-3 week eerder als normaal door…..(tromgeroffel)…. jahoor: extreme droogte. We doen het gewoon nog een jaartje voor de fun 😂

Reacties

+1
catfan55
Een helaas weer al te bekend beeld, wagen vullen in 30 minuten ipv 5. Sommige regio’s zijn redelijk dit jaar, maar ook hele gebieden waar gewoon niks is zoals hier op de foto’s. Rondom huis hebben we 80-90mm gehad voor het jaar (normaal is 200-250mm) er zijn gebieden die minder als 10mm gehad hebben.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

rommert14
@catfan55 hier niet anders bij de tweede snede gras, is niet zo veel aan en je voelt je net max verstappen om de hakselaar bij te houden
rubencasecs
@rommert14 nu nog niet genoeg regen gehad? Hier laatste 2 weken 100 mm
rommert14
@rubencasecs tweede snede hadden wij 20 juni, volgende week gaan we de derde maaien. Staat al weer leuk gras 👍
newholland6640
Sunde
BEboer
.

(klik om te vergroten)

Hier ook opgekrulde mais van 1,20 a 2m die begint te bloeien gelukkig al 5 ton ds Lenterogge. Ik twijfel soms om een andere teelt te telen op die zanderige percelen...succes met de oogst!
ljdekker
@BEboer hoe bevalt die lenterogge? Er wordt beweerd dat dit aardig wat vocht uit de grond trekt die de mais dan mist.
newholland6640
@ljdekker

Alles beter dan kale grond
Ruben-Wind
@newholland6640 is dat wel zo? 2 ruggen uit 1 varken snijden valt mij vaak tegen. ( bij anderen) Onze maïs is ook zeker niet slechter als van de boeren er om heen terwijl we nooit groenbemesting zaaien.
+1
newholland6640
@Ruben-Wind

Uiteindelijk moet het totaal plaatje kloppen, maar met een goedwerkende groenbemester kun je wel zorgen voor een bodem met meer vochtbergend vermogen.

Ligt ook beetje aan wanneer de regen valt natuurlijk.
Droog voorjaar zal een flinke snee lente rogge oogsten niet mee vallen voor de mais daarna,
Nat voorjaar droge zomer werkt het naar mijn idee alleen maar positief.
BEboer
@ljdekker eerste jaar dat ik het teelde en eigenlijk te oud geoogst dus zal was naar het jongvee gaan. Vocht was dit voorjaar allesbehalve een probleem maar daarna is het gestopt met regenen 😟
Ruben-Wind
Pff niet best daar, met z’n opbrengst kost het ondanks lage input toch ook een berg geld? Voer is wel veel duurder als voor 4/5 jaar terug zeker?
catfan55
@Ruben-Wind ja veel duurder. Niks aan zo, voor niemand
new holland koen
Goh, hier in Ontario is het een strijd om alles weg te krijgen tussen de regenbuien door.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 960 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!