Foto van een John Deere 7310R met Smyth super cube 50 naast de 980. Stukje Iers kwaliteit die kiepers. Bevalt ons erg goed. Simpel & degelijk

John Deere 7310R

+2
catfan55
Foto van een John Deere 7310R met Smyth super cube 50 naast de 980. Stukje Iers kwaliteit die kiepers. Bevalt ons erg goed. Simpel & degelijk

Reacties

steyrlanzboy
Mooi
+2
Eite62
Net zoals de Red Rock kippers die we bij onze oude baas hadden. Die stonden in natte omstandigheden te breed op spoor maar wij kiepten op de bult maar nooit om gehad.
+1
catfan55
@Eite62 ze maken nog niet zulk raar spul in Engeland & Ierland
johndeere6230
Bevallen beter dan de penta’s?
+1
catfan55
@johndeere6230 daar is eigenlijk geen simpel antwoord op. De penta’s hebben zich meer als bewezen voor ons, maar ze zijn erg zwaar ( en dat maakt ze ook gelijk zo sterk) met redelijk wat slijtage op de stuurassen door het gewicht. de Smyth is een stuk lichter, en dat merk je achter de trekker. Starre assen wat voor hier geen probleem is, het is erg simpel allemaal.

We zijn niet aan het kijken naar andere kiepers, de penta’s zijn betaald en hebben geen grove gebreken. Dit jaar alle assen & vering componenten gereviseerd op alle 4 en ik denk dat we dat blijven doen. Op de banden & assen na slijt zo’n kieper eigenlijk niet. De Smyth kwam op ons pad en is een mooie aanvulling op de fleet. Maar als de keus aan mij was bij aankomen van nieuwe kiepers werd het zonder twijfel Smyth. Maar denk dat er de eerste 10 jaar, of misschien wel nooit nieuwe kiepers komen 😁
johndeere6230
@catfan55

Ahh ja, die smyth heeft door de starre Assen dus eigenlijk het grootste hekelpunt van de penta’s getackeld. Die penta’s zijn ook meelopend gestuurd? Vond ze, als ik het goed herinner, vrij smal op spoor staan voor zo’n grote bak, werden ze met kiepen niet stabieler van
+1
Siete
Hoop dat er bij jullie wat regen voorspelt is. Ziet er erg droog uit zo op de foto...
CaseCS130
@Siete Ja dat ziet eruit alsof een volgende snede lang op zich zal laten wachten. Al is het hier ook nog steeds aan de droge kant. Wil het nog wel schuiven? Of zie je de bak al amper meer?
+1
Siete
@CaseCS130
Scheelt heel erg per klus. Maar hebben ook niet zoveel als vorig jaar. Meesten willen toch eerst ook even afwachten hoeveel gras er nog komt.
Baltus_steyr
@CaseCS130 niet een beetje regen gehad laatste week/en?
CaseCS130
@Baltus_steyr Niet zoveel als het grootste deel van Nederland. Het is nog wel redelijk groen allemaal maar zit weinig gang in.
Baltus_steyr
@CaseCS130 oh dan mag ik hier niet klagen. Vooral de beregende stukken gaat best leuk! En de vlinderbloemigen percelen groeien ook wel leuk zonder beregenen!
+2
catfan55
@Siete het is wel iets wat droog ja 🙃

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7310R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!