Rondje klapkarren in eernewoude  op higro. Met een 2m3 kar met 17 pk kan dat best een uitdaging  zijn

R425

+8
arjan-nieuwhoff
Rondje klapkarren in eernewoude op higro. Met een 2m3 kar met 17 pk kan dat best een uitdaging zijn
+4
wim-same
@arjan-nieuwhoff prachtig, en 2 m3 achter 17 pk is best een grote prestatie.
+3
arjan-nieuwhoff
@wim-same klein en heul dapper. In zen 4 net niet uit willen gaan
+2
hanomagfarm
@arjan-nieuwhoff Zaterdagmiddag nog wel zien rijden met die grond schuif 👍🏼

Reacties

+6
langeslagdiesel
Als je 17 pk hebt staat hij afgesteld als een r420. Die van mij hield voor de waterrem de gevraagde 21 pk vast. Bij 22 ging hij na lang vechten ten onder. Maar wel zonder noemenswaardige carterdruk , geen koelwater verlies en behoud van 3 bar motoroliedruk. En,,,,, bijna niet roken. Best bijzonder voor een brommertje van 62 jaar oud.
+2
akkermopet
@langeslagdiesel Goed afgestelde motor!!👍
+2
arjan-nieuwhoff
@langeslagdiesel volgens de boeken. Zou de r425 17 of 19 pk moeten geven. Paar weken geleden. Kop gewisseld. Klep zittingen in gerot. Sinds dien klappert die weer als een nieuwe . Voor de waterren moet die nog een keertje
+2
langeslagdiesel
@arjan-nieuwhoff als hij goed start. Mooi loopt en alle vloeistoffen binnenboord houd bij volle belasting zou ik niet op zoek gaan naar die laatste paar pk’s die op papier staan. Dat die van mij ze wel levert is ook niet echt belangrijk. Wat ik wel belangrijk vind is dat er bij mijn trekker door de vorige eigenaren niet met het toerental geknoeid is om hem sneller te laten rijden. Dat kom je in Duitsland nog al eens tegen. De combinatie snelgang + motortoeren verhoogd. De D14 in de perfect 300 liep wat hoger in toeren. Maar hoeveel is zonder waterrem natuurlijk natte vinger werk. Sommige r16 en 19 en r217 zijn dus vanaf de standaard 17 A 18 km rijsnelheid gekieteld tot krap 30km/u. Dat red je niet alleen met een maat grotere banden en een snelgang setje. Dan heb ik al zo me bedenkingen.
+2
arjan-nieuwhoff
@langeslagdiesel mijne loop 150 toeren meer als standaard. Met Peter Janssen overlegt en dat is wel de max om het heel te houden.

Snelgang is mijn te duur voor die 6 km die je der bij krijgt.

En hoef niet het maximale vermogen ge hebben. Roken en of pluimen doe die helemaal niet ook. Niet bij vollast. Blok is op de hydrauliek pomp nu helemaal droog.

De mijne is gelukkig nooit mishandelt zo ver ik weet. Ook geen sporen van te vinden.
Spatborden zijn ongepast achter.
Wel zoek ik nog een keer een orgineel setje 28 inch velgen . Om. Molcon nokken in te lassen voor dubbel lucht
a3vandiejen
Prachtige combinatie.
+1
arjan-nieuwhoff

(klik om te vergroten)

Klopt

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag R425 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!